Лучанку Аліну Шпак звільнили з посади заступниці голови Українського інституту національної пам'яті

Лучанку Аліну Шпак звільнили з посади заступниці голови Українського інституту національної пам'яті
Аліна Шпак

Лучанку Аліну Шпак Кабмін звільнив з посади першої заступниці голови Українського інституту національної пам'яті.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, у вересні посаду голови Українського інституту національної пам'яті покинув Володимир В'ятрович.

Сама Аліна Шпак опублікувала у фейсбуці «пост-підсумок»:

«Завершую свої майже 6 років на посаді Першого заступника голови Українського інституту національної пам’яті.

Це був фантастичний період і фантастичний досвід. Час злетів і час падінь, час, коли починали з нуля і досягали результату, час, коли отримували допомогу від кого ніколи б не сподівались, і час, коли розчаровували ті, на кого покладались. Час дорослішання – для мене, для команди, і для країни.

За ці 6 років вдалося досягти більшого, ніж ставили собі як завдання. Для нас критично важливо було клаптик за клаптиком очищати Україну від її важкого тягаря тоталітарного спадку, і крок за кроком відновлювати свою ідентичність. Це була наша лінія фронту.

І ми багато змогли: запустили декомунізацію і очистили публічний простір, відкрили доступ до архівів КГБ, відновили процес реабілітації, повернули пам'ять і шану борцям за незалежність, започаткували велику кількість нових проектів. Ми були принциповими і бодай трішки, але розвернули Україну обличчям до витоків і до розуміння, ким ми є. Пишаюсь тим, що була причетна.

Я щиро вдячному кожному, хто був поруч весь цей час, усім, хто долучався, підтримував і допомагав. Насамперед, чудовій і ефективній команді УІНП, місця в якій собі більше, на жаль, не знаходжу.

Ну і випереджаючи питання - подальших планів наразі як таких не маю, але точно знаю, що там і далі буде багато друзів, побратимів, боротьби і України».

Довідково
Аліна Шпак народилася у Луцьку 1980 року.
У 2002 році закінчила Волинський державний університет імені Лесі Українки за спеціальністю мова і література (англійська), магістр англійської мови і літератури.
У 2006-2008 роках працювала в Луцькій міськраді, була начальником управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності.
У 2008-2010 роках працювала в Службі безпеки України консультантом, заступником начальника управління та заступником директора департаменту.
У 2012-2013 роках – директор Державної бюджетної установи «Волинський регіональний центр з інвестицій та розвитку».
З червня 2014-го до лютого 2020 року – перший заступник голови Українського інституту національної пам’яті.
 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкривається клуб для дорослих
Наступна новина Лучанка у Венеції виграла чемпіонат із моделювання брів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні