Луценко вніс у Раду подання на арешт Савченко

Луценко вніс у Раду подання на арешт Савченко

СБУ викликала Савченко на допит у справі Володимира Рубана, який мав відбутися 13 березня.

Однак сама Савченко повідомила, що дізналася про виклик зі ЗМІ та додала, що з 12 по 16 березня перебуває «з робочою поїздкою до Європейського парламенту у Страсбурзі, де проходять парламентські сесії ЄС», пише ICTV.

Тоді генпрокурор Юрій Луценко заявив, що внесе до парламенту подання на зняття недоторканності та арешт Савченко, якщо 15 березня вона знову не з’явиться на допит у СБУ.

Сьогодні вранці Надія Савченко таки повернулася в Україну рейсом із Мюнхена та вирушила на допит.

Біля будівлі СБУ Савченко розкритикувала владу, заявивши, що «вона працює на Росію», «справи Майдану ніколи не розслідуватимуть», а «Парубій заводив снайперів у готель Україна». До слова, саме такими тезами оперує захист Віктора Януковича.

«Хто не думав підірвати Банкову або Верховну Раду?» – завершила свій спіч нардеп.

Радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Савченко підозрюють у співучасті, організації та підготовці перевороту. Нардеп останній рік їздила по військових частинах, займалася агітацією і підривною діяльністю.

За його словами, РосЗМІ та спецслужби РФ розкрутили Савченко, коли вона сиділа в тюрмі.

Згодом на засідання парламенту прийшов генпрокурор Юрій Луценко та заявив, що Надія Савченко планувала теракт у залі Верховної Ради.

За його словами, вона хотіла “знищити двома бойовими гранатами дві ложі в парламенті, з мінометів обстріляти купол парламенту, і з автоматів добивати тих, хто б вижив”.

Зрештою Верховна Рада підтримала постанову про виключення Надії Савченко зі складу комітету з питань нацбезпеки та оборони.

А генпрокурор Юрій Луценко подав у ВР подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Надії Савченко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку серед ночі горів автомобіль. ФОТО
Наступна новина Гном у ролі Шерлока, розкрадачка гробниць, любов по-французьки, - що подивитися у PremierCity
Останні новини
Схожі новини