Луцьк попрощався з Героєм Віталієм Пшитюком

Луцьк попрощався з Героєм Віталієм Пшитюком

Сьогодні, 24 вересня, Луцька громада віддала останню шану солдату Віталію Пшитюку, котрий поліг у бою із російськими загарбниками в районі населеного пункту Білогірка Херсонської області. Він був призваний на військову службу по мобілізації.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Відспівували 31-річного Героя у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. До спільної молитви за упокій душі спочилого разом із духовенством, родиною, бойовими побратимами, долучилася і Ірина Чебелюк - заступник Луцького міського голови.

Священик, який здійснював чин похорону, наголосив: «Ховаємо патріота України, молодого чоловіка, котрому тільки жити й жити. Але не сталося... Воїн зробив свідомий вибір — боронити свою країну, боронити сім'ю. Це його посвята Творцеві, який обрав для нього таку місію. Величну і складну. Нам це треба прийняти і молитися за жертовну душу Героя, бо вона зараз серед нас. Дякує за те, що ви прийшли — згадали, вшанували, оцінили...»

По завершенню богослужіння домовину з тілом воїна пронесли Театральним майданом. Люди, котрі у цей час йшли у справах, зупинялися й ставали на коліна. На честь шани військовослужбовцю, що віддав своє життя за захист територіальної цілісності та незалежності України.

Поховають загиблого військовослужбовця на Алеї почесних поховань міського кладовища у с. Гаразджа.

«Перший» висловлює щирі співчуття рідним Героя...

Читайте також: За Україну загинув лучанин Олександр Сак


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинян виманюють гроші через фейковий сайт ПриватБанку
Наступна новина У Луцьку не розминулися автівки
Останні новини
Схожі новини