Луцька депутатка розповіла, якою має бути жінка в політиці

Луцька депутатка розповіла, якою має бути жінка в політиці
Депутат Луцькради Юлія Вусенко. Фото: Роман Домбровський

Депутат Луцької міської ради Юлія Вусенко зізналась, як жінки почувають себе у політиці та чому багато хто не хоче працювати у цій сфері.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Першому».

«Я хочу, щоб жінка в політиці була успішна і щоб вона сприймалась, як самостійна людина, яка має свою точку зору, яка може працювати на рівні з чоловіками.Тому сьогодні я відвідую багато тренінгів і часто буваю в середовищі дуже класних прогресивних та активних жінок, які працюють не лише на рівні країни. І знаєте, їм дуже прикро, що в Україні жінка-політик – це явище, яке завжди від когось залежне. Розповім один факт, про який я донедавна не знала. Якщо забити у пошук в інтернеті «Юлія Вусенко», то перший варіант підказки «Юлія Вусенко чоловік». Тобто людей чи не найбільше цікавить те, хто чоловік Юлії Вусенко. Це смішно, та з іншого боку це страшно, бо в нашій країні чомусь так прийнято.

Але, на моє переконання, жінка в політиці повинна відчувати рівність, а не цькування. Натомість для нас це щось таке дуже смішненьке», – вважає депутат. 

«Бо жінка – це той варіант, якому можуть поставити питання: «Ти вже все дома зробила, що так виступаєш? Чого ти на сесії сидиш цілий день, іди додому борщ вари». Розумієте, це не правильно.

Я не хочу, щоб у нашій країні ділили посади і професії за принципом статі. Це дикість. І я не хочу, щоб моя дитина, яка виросте дуже швидко, десь мала дискомфорт від того, що вона жінка, а не чоловік», – сказала Вусенко.

Вона додала, що у її партії говорять про те, що на рівні парламенту треба піднімати питання не про 30% жінок у списку, а про те, як ці 30% повинні бути розміщені у списку. Мовляв, якщо вже говорити про повну демократію, то жінок в Україні більше половини, тому вона воліла б, щоб її інтереси представляли ті, хто знають, чим вона живе. 

«Бо якщо в країні більша частина жінок, а в парламенті їх тільки 11%, то це вже неправильно. Так не повинно бути. Я думаю, що з часом політика перестане бути таким чоловічим полем. Чоловіки спочатку сприймали спокійно, коли жінка йде на вибори і балотується, а згодом почали дуже дивно ставитися до цього.

Подекуди, коли закінчуються політичні аргументи, усе переводиться до таких реально принизливих речей. Направду, мені в стінах міської ради в очі говорили чоловіки, набагато старші за мене, дуже принизливі речі.

Мало хто розуміє, як правильно можна розподіляти свої професійні обов’язки з обов’язками мами, дружини і так далі. Чоловіки про це взагалі не задумуються. Вони просто йдуть і ніхто в інтерв’ю не питає в них, що ви варите їсти і де ваші діти. Хоча вони в них теж є», – підсумувала Юлія Вусенко.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: Депутати в темі – Юлія Вусенко: «Хочете мене зняти – зніміть правильно і законно»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рев мотора та неймовірні трюки: у Нововолинську відбулося шоу байкерів. ФОТО
Наступна новина У Жидичині організували фестиваль відродження гончарства
Останні новини
Схожі новини