Луцька влада просить у Кабміну дозволити перевозити у маршрутках і тролейбусах більше людей

Луцька влада просить у Кабміну дозволити перевозити у маршрутках і тролейбусах більше людей

Луцький міський голова Ігор Поліщук надіслав лист прем’єр-міністру України із проханням дозволити перевозити у громадському транспорті ту кількість пасажирів, яка передбачена технічним паспортом.

Про це Поліщук повідомив під час зустрічі з перевізниками 4 грудня, повідомили у Луцькраді.

«Сьогодні норма Кабміну про заповнення лише сидячих місць маршруток має таку особливість, що люди, чекаючи транспорт на зупинках, ще більше наражаються на захворювання... Вчора я підписав лист Прем’єр-міністру України з обґрунтуванням, чому цього не треба робити, та звернувся з проханням дозволити перевозити в громадському транспорті ту кількість пасажирів, яка передбачена технічним паспортом», – розповів міський голова.

Він додав, що 4 грудня буде селекторна нарада усіх міських голів України з очільником уряду Денисом Шмигалем, де це питання порушуватимуть. 

Під час зустрічі повідомили, що за останніх два місяці на маршрути міста Луцька додатково вийшло 12 транспортних засобів. Додалося також два нових тролейбуси. Однак цього недостатньо, щоб забезпечити належний довіз пасажирів у години пік, дотримуючись чинних карантинн обмежень.

Начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов звернувся до перевізників із проханням випускати на маршрути максимальну кількість транспорту, яка записана в договірних умовах. 

Як зазначили у Луцькраді, за тиждень на маршрути, які обслуговує ТОВ ВТП «Санрайз», виїде три великих автобуси. А коли вилікуються від коронавірусу частина водіїв Луцького підприємства електротранспорту, то й тролейбусів на вулицях міста побільшає.

Нагадаємо, із 1 грудня у Луцьку курсують два екологічні автобуси MAN А21 Lion’s City. Один такий автобус пасажиромісткістю заміняє два «Богдани».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Заражених насправді більше. Кого не враховують у коронавірусній статистиці
Наступна новина Обрали голову Луцької районної ради
Останні новини
Схожі новини