У Луцьку 1 грудня на маршрути виїдуть два екологічні автобуси

У Луцьку 1 грудня на маршрути виїдуть два екологічні автобуси

У Луцьку з 1 грудня курсуватимуть два екологічні автобуси MAN А21 Lion’s City. Вони рацюватимуть на одному з маршрутів, який обслуговує ТОВ ВТП «Санрайз» ЛТД.

Саме це підприємство придбало їх задля перевезення пасажирів у Луцьку, повідомили у відділі інформаційної роботи Луцькради.

Зазначають, що автобуси відповідають стандарту Євро-5, оснащені газовими двигунами, з низькою підлогою для зручного користування та пасажиромісткістю 80 місць, у тому числі 42 для сидіння.

Міський голова Ігор Поліщук відзначив їх просторий та зручний салон, а також адаптивність для людей з інвалідністю. Є пандус та спеціально облаштовані місця з пасками безпеки.

«Виглядають вони досить пристойно та економні, що вигідно перевізнику, – зазначив він. – Ми вже давно проводимо роботу із перевізниками з метою оновлення рухомого складу. Ці «Богдани», які сьогодні є, перебувають на межі свого функціонування і, безумовно, що автопарк потребує оновлення».

Також він повідомив, що до кінця року очікують ще три такі автобуси. Усього перевізник планує закупити двадцять автобусів та реалізувати цей проєкт повністю за перший квартал наступного року.

«Орієнтовно в березні у нас в місті буде їздити двадцять нормальних, комфортних автобусів, які замінять велику частину «Богданів». Один такий автобус пасажиромісткістю заміняє два «Богдани». Це позитивно відобразиться на кількості транспорту в місті, бо бачимо, що сьогодні рух ускладнений, важко проїхати», – сказав Поліщук.

За його словами, міська влада провела переговори зі ще одним перевізником, який також купив дві одиниці техніки.

«Додатково також запустимо на маршрути й п’ять тролейбусів, коли водії Луцького підприємства електротранспорту вийдуть з лікарняних», – додав він.

Нагадаємо, 22 жовтня, на луцькі вулиці виїхали два нові тролейбуси.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З’явилися поштові марки з героями мультфільму «Мавка. Лісова пісня»
Наступна новина Американська компанія заявила про 100-відсоткову ефективність своєї вакцини від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини