Луцькі депутати ухвалили звернення щодо військовополонених та зниклих безвісти

Луцькі депутати ухвалили звернення щодо військовополонених та зниклих безвісти

Сьогодні, 25 вересня, під час пленарного засідання 63-ї сесії Луцької міської ради депутати звернулися до Президента України, Голови Верховної Ради України, Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених та безвісти зниклих захисників і захисниць України, цивільного населення та сприяння визволенню їх з полону.

Про це йдеться на сайті мерії.

Необхідність звернення обґрунтувала депутат Алла Доманська. “Ми звертаємося до центральних органів влади з метою, щоби вони посилили на державному рівні і на місцях комунікацію з родинами полонених і зниклих безвісти. Адже досить часто є випадки, коли родини не знають, де перебувають їхні рідні, і не знають, що з цим робити. В цьому зверненні є прохання посилити цю комунікацію”, – зазначила вона.

ЗВЕРНЕННЯ

до Президента України, Голови Верховної Ради України, Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених та безвісті зниклих захисників і захисниць України, цивільного населення та сприяння визволенню їх з полону

Збройна агресія росії проти України триває більше 10 років, що стало підтвердженням основної мети загарбника – знищити Українську державу та український народ будь-якими методами.

росія постійно нехтує усіма правилам ведення війни, конвенціями та угодами, що забезпечували стабільність та правосуддя в усьому світі. Обраний ними шлях – це насилля, вбивства, катування, знущання, грабіж та інші методи агресії проти українського народу.

На жаль, наші воїни та воячки потрапляють у полон, а їх родини отримують сповіщення про безвісті зниклих. Чимало зниклих і серед цивільного населення тимчасово окупованих територій нашої держави.

До нас, депутатів Луцької міської ради, звертаються родини полонених та зниклих безвісті, які втомились від невідомості про те, що відбувається та де знаходяться їхні сини й дочки, чоловіки й жінки, батьки і матері.

На сьогоднішній день вражає часом бездіяльність та обурює ставлення державних установ, ТЦК та СП, які ігнорують звернення та вимоги родин полонених і зниклих безвісти.

Враховуючи вище викладене звертаємось до Вас з наступним:

1) вжити дієвих заходів для повернення з полону військовослужбовців/-иць Сил Оборони України та цивільного населення, надавати родинам якомога повну інформацію щодо зниклих;

2) посилити публічне висвітлення ситуації щодо полонених та безвісті зниклих вояків та воячок;

3) вчергове звернутись до наших міжнародних партнерів, щоб зосередити та привернути їх увагу до ситуації з нашими полоненими та безвісті зниклими, й до неприпустимого поводження російських катів щодо них;

4) вкотре нагадати організаціям ООН, Червоному Хресту, державним партнерам про їх зобов’язання забезпечити представництво цих організацій в місцях утримання військовополонених;

5) забезпечити відповідні соціальні гарантії родинам полонених та зниклих безвісті воїнів та воячок і цивільного населення.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Осінні новинки від компанії «Ласунка»!
Наступна новина Загинув у Бєлгородській області рф: Луцьк попрощався із Героєм. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні