Луцькі депутати звернулися до Зеленського через убивство волонтера

Луцькі депутати звернулися до Зеленського через убивство волонтера
Артем Мирошниченко

Депутати Луцької міської ради звернулися до президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України з приводу вбивства українського патріота Артема Мирошниченка.

Ініціювали звернення представники депутатської фракції Луцької міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

У пояснювальній записці депутати нагадують: у ніч на 30 листопада 2019 року у місті Бахмут на Донеччині двоє підлітків-спортсменів жорстоко побили українця Артема Мирошниченка за те, що він, за попередньою інформацією, спілкувався українською мовою. Травми виявилися несумісними з життям. Після тижневої боротьби за життя український патріот помер у лікарні. Підставою для вбивства, за попередньою інформацією, стала відповідь Артема українською мовою на звернення двох юнаків.

Одного з підозрюваних відпустили під домашній арешт, що є неприпустимим, на думку депутатів. Тож вони звертаються до Президента України Володимира Зеленського взяти під особистий контроль справу та висувають ряд вимог, а саме:

- кваліфікувати вбивство Артема Мирошниченка як вбивство на ґрунті мовної та національної ворожнечі;

- забезпечити якнайшвидше розслідування цього злочину, забезпечити реальний захист свідків у цій справі;

- провести перевірку виконання програм патріотичного виховання в закладах освіти.

Депутат Ігор Поліщук вніс деякі поправки в проєкт рішення. Він зазначив, що з юридичної точки зору правильніше було б не стверджувати, що активіста побили саме через те, що він спілкувався української мовою, адже це має постановити суд. Тому правильніше буде вказати в тексті «за попередньою інформацією».

Також обранець запровонував викреслити пункт «закрити КПВВ на лінії розмежування, у зв‘язку з тим, що один із убивць зареєстрований на окупованій території», адже такого пункту пропуску не існує.

Проєкт рішення більшість депутатів підтримали.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 14-та бригада повертається додому. Волинян просять прийти і зустріти бійців
Наступна новина Двом ученицям із Волині призначили президентську стипендію
Останні новини
Схожі новини