Луцькі комунальні підприємства можуть звільнити від сплати прибутку в бюджет

Луцькі комунальні підприємства можуть звільнити від сплати прибутку в бюджет

Керівництво ЛПЕ, «Луцький зоопарк» та «Луцьктепло» попросили звільнити їх від сплати прибутку до міського бюджету, як це зобов'язані робити комунальні підприємства.

Про це розповіла директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 21 березня, пише ІА Волинські новини.

«Узимку в зоопарк ходить дуже мало людей, прибуток вони мають вже в другому кварталі, але в третьому відбувається заготівля кормів, тому туди йдуть значні фінансові ресурси, які їм потрібні. Щодо ЛПЕ, то доходи невеликі – 2 мільйони гривень на місяць, а от видатків десь 4 мільйони на зарплату, плюс більше мільйона витрачають на оплату електроенергії, інші платежі. Окрім цього, ЛПЕ має багато боргів і гасить їх.

Були сильні морози на початку року, ДКП «Луцьктепло» отримало прибуток, також надійшли гроші від ЄБРР для впровадження енергоощадних заходів. Але влітку вони знову цих коштів не матимуть, бо дохід надходить фактично взимку, в опалювальний сезон. Тому ці комунальні підприємства пропонуємо звільнити від згаданого податку», - інформувала головний економіст Луцька Єлова.

Члени засідання підтримали її звернення й рекомендують цю пропозицію затвердити під час чергового сесійного засідання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 23 березня
Наступна новина Квартири в Луцьку. Середні ціни на продаж і оренду
Останні новини
Схожі новини