Луцьких комунальників просять навчити кронувати дерева. Зареєстрували петицію

Луцьких комунальників просять навчити кронувати дерева. Зареєстрували петицію
Фото ілюстративне

У Луцьку вимагають провести навчання з належного кронування дерев серед відповідальних служб та затвердити правила обрізання дерев.

Відповідну петицію, 28 лютого, зареєстрував на сайті Єдиної системи місцевих петицій Михайло Верпучинський.

«У зв'язку з наближенням весняної пори як найсприятливішої для кронування дерев, виявлення перших випадків неналежного обрізання гілок у поточному році та численних порушень вищезазначеного процесу в минулі роки, прошу вас розробити та затвердити єдині правила (рекомендації) кронування дерев у м. Луцьку, організувати та провести ряд заходів із навчання відповідальних служб по обрізанню гілок без шкоди для їхнього стану та зовнішнього вигляду міста», – йдеться у тексті петиції.

Автор додав, що раніше МОЗ України вже був підготовлений проєкт наказу «Про внесення змін до Державних санітарних норм і правил утримання територій населених місць», згідно з яким рекомендувалося заборонити омолоджувальне обрізання дерев. 

«Така необґрунтована робота не лише зменшує розмір крони дерев, погіршує процес очищення повітря, а й значно зменшує площу затінених територій, що здатні на кілька градусів знизити температуру повітря під час літньої спеки.
Подібні правила та навчання вже було успішно реалізовано в інших містах України, зокрема Кропивницькому та Львові», – зауважив Михайло Верпучинський. 

Станом на 2 березня, 14:30, петицію підписали 44 людини з 300 потрібних для розгляду. Збір підписів триватиме ще 11 днів. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найкорисніші події тижня у Луцьку
Наступна новина У Луцьку представили нового очільника поліції Волині
Останні новини
Схожі новини