Луцький альпініст підкорив дві вершини Таджикістану

Луцький альпініст підкорив дві вершини Таджикістану

Денис Пєсков, луцький «підкорювач» земних вершин, 19 серпня повернувся з місячної подорожі до Таджикістану, піднявшись на два семитисячника Паміру.

Про це чоловік написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Луцькі альпіністи освоюють Пік Леніна

Основною метою і ціллю всього дійства було успішне сходження на два семитисячника Паміру - Пік Корженевської (7105м) та Пік Ісмоіла Сомоні (7495м).
Довгий етап фізичної підготовки дав надію на успішну реалізацію задуманого.

«Після теплого прийому наших друзів з Таджикістану та двох днів вирішення організаційних питань в Душанбе, ми дістались гелікоптером базового табору на поляні Москвіна, що знаходиться на висоті 4300 метрів. З цього часу, майже місяць, нижче не спускались. Життя змінило свій ритм, організм працював та адаптовувався до навколишнього середовища. Постійні акліматизаційні виходи вище в гори, де проходили льодовики, скельні ділянки, а інколи просто вибивались з сил і грілись на сонечку», – пише Денис. 

Два рази він провалювався у тріщину по пояс.

«В одну дирку заглянув, трохи стало страшно, злякався», – ділиться враженнями чоловік.

Перше вдале сходження на Пік Корженевської (7105м) відбулося 27.07.2018. 

«Було важко! Сам штурм відбувався з висоти 6300м, де ми мали ночувати, але у зв'язку з погодніми умовами мусили виходити ще опівночі і вже о 8:35 ранку ми були на вершині. Відразу хочу сказати, що маршрут вийшов стрьомненький та важкий. Пройшли його вночі, тому лякатись не було часу і далеко видно не було... Замерзлі, втомлені, але щасливі, ми насолоджувались краєвидом на Памір та виглядом на наступну нашу ціль - Пік Ісмаіла Сомоні».

Далі туристів чекав небезпечний спуск, ночівка на 6300м та подальший спуск.

«Вже в темноті пройшли льодовик та смакували смачну вечерю від повара Рустама в базовому таборі.5 днів відпочинку в базовому таборі і ось ми знову вирушаємо вгору. Цього разу постійний набір висоти і за декілька днів ми опиняємось на висоті 6900м. З цього місця маємо вирушати на вершину. О 7 годині ранку 7 серпня група вирушає і після нелегкого і небезпечного підйому опиняємось на вершині. Класна сонячна погода дає нам змогу провести необхідну кількість часу і зробити гарненькі фотографії. Знаходячись на такій висоті, ми ніби і не відчуваємо цього. Далі спуск на 6900, ночівка і цілий день постійного спуску в базовий табір. Добрались ми вже о 2 ночі. Фактично вийшло 15 годин топання вниз, спуск в темноті по скелях і перехід льодовика з ліхтариками по малопомітним слідам і записанному треку в навігаторі. 
Знесилені, але з відчуттям успішно виконаної цілі і задоволені відпочивали в таборі», – розповідає Денис Пєсков. 

Потім вони очікували гелікоптер та відновлювали сили.

Читайте також: Світязь туристичний очима відпочивальниці. ФОТО

Окрім цього, чоловік поділився новинами про трегедію, яка сталося після його спуску і забрала 5 життів альпіністів. Внаслідок поганих погодних умов та великої хмарності відбулось зіткнення з льодовиком і жостка посадка. 

Проте, чоловік закликає і себе, і всіх жити далі і дякує долі за можливість здійснити мрію і задумане та за нові враження та емоції.

Зазначимо, що Денис Пєсков вже не вперше підкорює світові вершини. В 2016 році він та його троє друзів підкорили дві вершини – Аконкагуа та Охос-дель-Саладо, проїхали від краю до краю Чилі та посмакували знаменитими стейками із яловичини в Аргентині.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ТОП-10 електромобілів з найбільшим запасом ходу на одній зарядці
Наступна новина Наймолодшому пасічнику з Волині всього 14 років. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини