Як луцький бізнес агітував молодь на роботу

Як луцький бізнес агітував молодь на роботу

Сьогодні, 10 травня, найбільші компанії та підприємства Луцька разом із місцевою молоддю обговорювали майбутнє зайнятості та можливості праці під час #4YouthLutskForum: Про зайнятість, роботу та майбутнє.

Захід відбувався у приміщенні Волинської православної богословської академії.

Ідейниками та організаторами форуму є Молодіжний центр Волині, Департамент сім’ї молоді та спорту Луцької міської ради, ВОГМО «Волинський̆ Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив», ARTEFACT St.

Понад сотня учасників, 20 спікерів, 3 інтерактивні частини, з яких складався #4YouthLutskForum, створили ефективний простір порозуміння між роботодавцем і майбутнім працівником.  

Форум розпочався з привітального слова організаторів та двох лекцій. Першим спікером лекційної частини був заступник директора із маркетингу компанії «Модерн-Експо» Микола Жичук, який розповідав про теорію поколінь #XYZ, роз’яснював, чим між собою відрізняються покоління та за якими механізмами компанії беруть на роботу людей.

Другий спікер –  засновник і директор компанії ARTEFACT.St Андрій Сірук більше співпрацював із публікою та малював віртуальний портрет ідеального працівника.

Дискутуючи із учасниками форуму, Сірук наголошував на тому, що аби стати і бути ефективним працівником, треба щодня читати найновішу інформацію зі своєї спеціалізації, аби бути в курсі всіх новинок, вибрати фахівця, на якого хотів би рівнятися, слідкувати за його діяльністю, переймати навички та розвиватися і покращувати свій професійний рівень там, де живеш.

Потім почалася сесія #coffee to go. Це формат справжнього нетворкінгу, де за чашкою кави, без посередників чи модераторів, компанії і молоді люди спілкувалися і обговорювали вигідну співпрацю. Фірми, що взяли участь у цій сесії, облаштували свій столик та пропонували молоді роботу на літній період.

Участь у заході взяли такі потужні компанії як ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт», «Модерн-Експо», ТОВ «КЛЕВЕР-СТОРС», ПП «ТД«Салют», КРЦ «Адреналін-Сіті», РЦ «Промінь», ТМ «Забіяка», Web-студия Wetelo, ТОВ «Сільпо-Фуд», Mobilife, ПриватБанк, Internetdevels, ARTEFACT St., Рекламно-виробнича компанія «Тенета», ТОВ «Mindy Supports», AQUA PRINT.

Завершився форум чотирма воркшопами:

1.«Change Roles або візьму на роботу HR менеджера»

Цей воркшоп дав змогу обмінятись ролями роботодавцю та кандидату на вакансію. Все, що потрібно було зробити –  з присутніх компаній обрати ту, яку ти хочеш представляти та уважно провести співбесіду на одну з вакансій цієї компанії. Після співбесіди HR менеджер наголошував на помилках та давав рекомендації, як себе поводити на співбесіді.

2.«All about freelance: сам собі режисер?»

Фрілансери Луцька з різних сфер діяльності розповідали про свій досвід, досягнення, проблеми та перспективи фрілансу, а також дали конкретні поради з чого починати, де і як шукати фріланс, і як уникнути великих проблем на цьому шляху.

3.«StartUp по-Луцьки: і не кажи, що це нереально»

Луцькі стартапери розказували про ситуацію, проблеми та перспективи бізнес-експериментів в нашому місті. Спікери цього воркшопу наголошували, що не варто шукати лише роботу – варто шукати зайнятість, яка приноситиме кошти.

4.«Навички 2030 через настолки»

За допомогою настільких ігор учасники воркшопу визначали професії-пенсіонери та шукали навички, якими треба професійно володіти, аби йти в ногу з часом.

За словами організаторів, луцький бізнес легко йде на контакт і попит на подібні події актуальний, як ніколи. А ще неформальна обстановка для комунікації компаній і людей є набагато ефективнішою, аніж традиційні співбесіди.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили програму заходів на вихідні у найбільшому фуд-корті Луцька. АФІША
Наступна новина «Укрзалізниця» встановила термінали для оплати квитків карткою на 143 станціях
Останні новини
Схожі новини