На валідатори у тролейбусах й маршрутках Луцька витратять 65 мільйонів гривень

На валідатори у тролейбусах й маршрутках Луцька  витратять 65 мільйонів гривень

У Луцьку автобуси та електротранспорт планують перевести на безготівковий розрахунок, однак встановлення системи карток та валідаторів на транспорті за найскромнішими розрахунками обійдеться у 65 млн грн.

Про це стало відомо 19 вересня під час засідання постійної комісії Луцькради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, пише ВолиньPost.

Читайте також: «Не кліпнувши оком», - Юрій Моклиця про подорожчання проїзду в Луцьку

Начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов розповів, що 17 січня прийняли зміни до закону про транспорт. Основна суть змін у тому, що в громадському електротранспорті та автобусах мають ввести безготівковий розрахунок.

Тож у Луцьку в транспорті загального користування у тролейбусах та автобусах незалежно від форми власності мають впровадити безготівковий розрахунок.

«Впровадження даної системи покладається на органи місцевої влади. Ми збирали перевізників, у нас їх 8 в місті, вони не заперечують щодо впровадження цієї системи», - наголосив Степанов.

Читайте також: Луцькі кондуктори використовують валідатори лише «для себе»

За його словами, у Луцьку діють правила користування транспортом, там прописані і транспортні картки і валідатори. Щодо впровадження системи, то вона коштуватиме дорого – так, один «підходящий» валідатор коштує тисячу євро, а на один тролейбус треба 2 валідатори та 1 на кожен автобус.

Окрім того, треба купувати програмне забезпечення, комп’ютерне обладнання, картки тощо, тож система обійдеться у щонайменше 65 млн грн.

Кошти на встановлення системи можна брати із місцевого бюджету, із залученням оператора та перевізників. Водночас закуповувати обладнання було б доцільно разом, аби синхронізувати систему.

«Воно дозволить вивести кошти із транспортного засобу. Якщо, наприклад, приїхала людина з іншого міста чи села, вона може розрахуватися готівкою, але водій має провести цю сплату через електронну картку і валідатор. Потім видати квиток», - додав Степанов.

Читайте також: Без обліку готівки в маршрутках у лучан крадуть 5 мільйонів гривень, - експерти ЦРУ

«Ми пропонуємо перевести весь комунальний та громадський транспорт», - наголосив Степанов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку розберуться з галасливою рекламою
Наступна новина У Луцькраді прокоментували скандал з маршрутником, який «здер» з учнів 5 гривень
Останні новини
Схожі новини