Без обліку готівки в маршрутках у лучан крадуть 5 мільйонів гривень, - експерти ЦРУ

Без обліку готівки в маршрутках у лучан крадуть 5 мільйонів гривень, - експерти ЦРУ

Волинський центр розвитку урядування зібрав круглий стіл, на якому обговорили підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті Луцька. Основне питання – чи на часі і чи достатньо обґрунтоване підняття тарифів у місті?

«Ми бачимо, що влада ще з жовтня 2017 року тишком почала готувати громадську думку і робити певні речі для підняття тарифу до 5 гривень», - виступив експерт ЦРУ Сергій Григоренко.

Він перконаний, що поки немає розрахунків, говорити про підвищення тарифів зарано. Крім того, він нагадав, чому команда Миколи Романюка хотіла запровадити валідатори спочатку в тролейбусах, а потім в маршрутках.

«Валідатори дають облік готівки. Тобто всі квитки обраховуються. В день Луцьке підприємство електротранспорту привозило десь в середньому 38 тисяч гривень виручки, а після того, як ми запровадили валідатори, виручка зросла від 50 до 55 тисяч гривень. У рік валідатори би дали готівки тільки для тролейбусників 4,7 мільйона гривень»,  - пояснив Сергій Григоренко.

Також він розповів, що запроваджені ними валідатори, за березень, квітень і травень 2017 року вже довели свою ефективність.

«Без валідаторів у лучан розкрадають майже 5 мільйонів гривень», - сказав він.

«Я не можу стверджувати, що підстав для підвищення тарифу немає. Але потрібно говорити і бачити розрахунки. Ми не знаємо, чи перевізники подали ці розрахунки в департамент економічної політики Луцької міської ради. А без цих розрахунків, я не готовий сказати, що потрібно тариф піднімати», - розповів експерт ЦРУ Тарас Яковлев.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гном у ролі Шерлока, розкрадачка гробниць, любов по-французьки, - що подивитися у PremierCity
Наступна новина В Ісландії поліція звільнила кошеня, яке утримував у заручниках п'яний чоловік
Останні новини
Схожі новини