Луцькій міській лікарні купили рентгенологічний комплекс, аналогів якому немає на Волині

Луцькій міській лікарні купили рентгенологічний комплекс, аналогів якому немає на Волині
Новий рентгенологічний комплекс у Луцькій міській клінічній лікарні

У Луцькій міській клінічній лікарні з’явився новий рентгенологічний комплекс європейського виробництва, який дозволяє проводити рентгенівські дослідження не тільки в сфері екстреної медицини та травматології, але й у гастроентерології, пульмонології, урології, гінекології.

Роботу нової апаратури презентували 13 листопада, повідомили у відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

На придбання нового рентгенологічного обладнання для міської клінічної лікарні міська рада виділила 8 млн 395 тис. грн.

Для встановлення цього комплексу провели капітальний ремонт приміщень згідно з усіма вимогами радіаційної безпеки загальною вартістю 1 млн 111 тис. грн, додатково виділених із бюджету міста.

За словами головної лікарки медзакладу Лариси Духневич, рентгенівський апарат, який донедавна використовувався у лікарні, був виготовлений ще у 1977 році. Щорічно в закладі виконується понад 45 тисяч рентгенографій. Традиційна рентгенографія з фіксацією на плівку мала суттєві недоліки. Тому з розвитком техніки на зміну їй прийшла цифрова рентгенографія.

«Сьогодні завдяки сприянню міської влади ми отримали сучасний, новий, багатофункціональний рентген-апарат, аналогів якому немає на Волині, і навіть у сусідній Рівненщині», – сказала Лариса Духневич.

Присутні мали можливість ознайомитися із роботою високоефективної універсальної рентгенівської системи.

Як розповіли працівники відділення інтроскопії та функціональної діагностики, важливою перевагою є низька доза опромінення, адже замість рентгенівської плівки застосовують спеціальні детектори, які є більш чутливими і в той же час не мають недоліків рентгенівської плівки, висока якість зображення за рахунок досконалішої конструкції детекторів, у порівнянні з плівкою, висока інформативність, можливість збільшення зображення, коригування контрастності та яскравості. Це дозволяє лікарю-рентгенологу виявити найменші ознаки порушення структури тканини пацієнта.

Відтепер є можливість зберігання інформації будь-який час і без втрати якості, як це було із плівковими знімками. Зображення зберігається на цифрових носіях, може передаватися на них чи через мережу Інтернет в інші центри. Пацієнту рентгенограму можна видати на CD або роздрукувати на лазерному принтері сухого друку з надзвичайно високою якістю.

Нагадаємо, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) визнало Луцьку міську клінічну лікарню кращою в області та рекомендувало для визначення її лікарнею інтенсивного лікування ІІ рівня.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зносять приміщення, де була профспілкова бібліотека
Наступна новина У Луцьку відкриють балетну школу для дітей і дорослих
Останні новини
Схожі новини