Луцький нардеп назвав умови створення Антикорупційного суду

Луцький нардеп назвав умови створення Антикорупційного суду

Якщо процес прийняття рішення про створення Антикорупційного суду перейде в політичну площину, то розгляд законопроекту може затягнуться на пів року, а потім ще рік будуть вибирати суддів.

Про це в ефірі «Прямого» заявив народний депутат від фракції «Народний фронт» Ігор Лапін, переда. ВолиньPost.

«Ми можемо зайти в процес обговорення президентського законопроекту та поправляти його правками. Із юридичної площини нас завели у політичну, подавши чотири альтернативних. Питання у тому, чи відкликати альтернативні та вносити заново президентський?

Останнє відкликання зайняло чотири місяці. Якщо процес навколо прийняття закону про Вищий антикорупційний суд зайде у політичну площину, то тут можна розглядати півроку, а потім ще рік обирати суддів і, у кращому випадку, наприкінці 2019 року суд запрацює. Але якщо прибрати заполітизованість, то закон буде прийнятий дуже швидко», - зазначив він.

Нардеп наголосив, якщо буде домовленість, що парламент працює на базі президентського, то можна працювати далі, тоді у 2019 році Вищий антикорупційний суд може розпочати свою роботу.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені з'ясували, яких людей найчастіше кусають комарі
Наступна новина У Польщі водій-українець влетів на фурі в будинок, де було три дитини
Останні новини
Схожі новини