Вчені з'ясували, яких людей найчастіше кусають комарі

Вчені з'ясували, яких людей найчастіше кусають комарі

Вчені з Університету Вашингтона в Сіетлі з'ясували, яких людей найчастіше кусають комарі.

Фахівці запевняють, комах приваблює не запах, а фізична активність людини. 

Дослідження опублікували у журналі «Current Biology», передає Newwest.

Експеримент проводили у два етапи. Спочатку науковці помістили в кімнату з комахами дві групи людей. Вони мали тримати над головою декілька шматків тканини. Перша група людей поширювала привабливий для комарів аромат людського тіла, а інша не мала запаху зовсім. У цьому випадку комахи сідали на людей, які мали запах.

Однак під час другого експерименту люди «чистої» групи мали виконувати певні рухи. У той час, як учасникам першої групи взагалі не потрібно було виявляти будь-яку фізичу активність. Під час цього експерименту комахи зліталися на групу рухливих людей.

«Якщо ви перебуваєте за містом у компанії, тримайтеся поруч з тими людьми, які захоплено щось розповідають і не звертають увагу на комарів; вони з великою ймовірністю сядуть на них, а вас залишать у спокої», — зазначив автор дослідження Джеффрі Ріфелл.

Науковці пояснили, комах більш приваблює активність людини, ніж її запах. Вчені пов'язують це з активною роботою дофаміну — активної хімічної речовини, що виробляється в мозку комарів. Через це комахи запам'ятовують не запах, а об'єкт. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Синоптик прогнозує, що лютий буде теплим
Наступна новина Луцький нардеп назвав умови створення Антикорупційного суду
Останні новини
Схожі новини