Луцький замок – серед найбільш містичних в Україні

Луцький замок – серед найбільш містичних в Україні

Хоча в Україні мало хто святкує Хеловін традиційно, та любителів полоскотати собі нерви не бракує. Одна з розваг таких відчайдухів – відвідування містичних замків, серед яких і Луцький.

Напередодні свята видання Мandria зробило добірку із 5 таких замків.

Серед них замки у Золочеві, Луцьку, Ужгороді, Підгірцях та Чорткові. Кожна із цих споруд має свої легенди.

У Луцькому замку, подейкують, бачили привид дівчини. Легенді про долю дівчини Оксани вже більше трьох століть: юна Оксана мала нещастя сподобатися князю Любарту. Розлючений відмовою, він віддав дівчину на поталу солдатам. Дівчину викинули в річку. З тих пір в Луцькому замку зрідка з'являвся привид жінки. З'являючись то в замку, то під його стінами, дух особливої ​​агресії не проявляє. Однак за часів, коли в замку перебував військовий гарнізон, неодноразово відзначалися випадки незрозумілої загибелі солдатів.

У Золочівському замку, що на Львівщині, іноді з’являється привид Чорного лицаря. Вперше Чорний лицар був помічений у 2000 році реставраторами. Темна постать з'являлася у вікні другого поверху. З тих пір охорона музею бачила привида неодноразово.

В Ужгородському замку бачили привид Білої Діви. За легендою, це – дочка одного із власників замку. Дівчина закохалася у польського шпигуна і розповіла йому таємниці оборони замку. За це батько наказав живцем замурувати необачну дочку. З тих пір вона нібито бродить залами замку.

У Підгорецькому замку, який також знаходиться у Львівській області, нібито бачили привид Білої пані: його неодноразово бачили сільські жителі, на його появу скаржилися пацієнти санаторію, до нього приїжджали учасники «Битви екстрасенсів» і навіть американці з «Ghosts Hanters». Зафіксували шепіт, шелест, звуки кроків і високу ступінь паранормальної активності. Причому не тільки в замку і підвалах, а й в парку.

З 1672 по 1683 рік Чортків Тернопільської області перебував під владою Османської імперії, в замку був розміщений турецький гарнізон. Після звільнення в місті заговорили про появу привида. У замку і біля його стін жителі неодноразово зустрічали монаха. Та й дружину нового коменданта мучили жахи: в її снах часто з'являвся виснажений монах, що вимагав розібрати частину стіни замку. Згодом, її таки розібрали і виявили там скелет у золотий рясі, за іншими джерелами - воїна разом з конем.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині чоловіка за несплату аліментів арештували на 3 місяці
Наступна новина Волинські роботодавці «оформили» понад 8 тисяч працівників за місяць
Останні новини
Схожі новини