Луцьким перевізникам дали «відкоша»: підвищення тарифів не буде через неналежну якість

Луцьким перевізникам дали «відкоша»:  підвищення тарифів не буде через неналежну якість

Тарифи на проїзд у Луцьку піднімуть лише тоді, коли на це будуть реальні підстави. Про це під час виконкому заявив заступник міського голови Григорій Недопад.

Зокрема, сьогодні, 21 лютого, члени виконкому заслухали звіт начальника управління транспорту та зв’язку Віктора Кукішева про організацію руху на автобусних маршрутах загального користування.

Зокрема, протягом останніх 4 тижнів (з 15 січня) управління транспорту та зв’язку проводило перевірку роботи на найбільш завантажених маршрутах. Підставою стала низка звернень від пасажирів, які нарікали на порушення в графіках руху, погані умови перевезення та відсутність багатьох автобусів у системі М@К.

Таким чином, особливо прискіпливо відбувалась перевірка тих маршрутів, які обслуговує ПрАТ «АТП 10701», «Санрайз» та ЛПЕ – 47, 11, 19, 18, 9, 9а та інші.

Як повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Кукішев, за перші два тижні роботи з 15 по 28 січня вони проаналізували кількість звернень зі скаргами пасажирів та перевірили усю інформацію. Після цього, вже 30 січня була проведена зустріч з перевізниками, на якій було вирішено посилити контроль за найбільш проблемними та завантаженими маршрутами.

За словами Віктора Кукішева, на 4 маршрутах було проведено заміри пасажиропотоків. Загалом за цей період було складено 39 актів про порушення. Тим не менше, після наради результат покращився – майже вдвічі знизилась кількість звернень і скарг.

Однак, за словами начальника управління транспорту, надходять і такі скарги про відсутність маршрутів, які не відповідають дійсності. Також він відзначив, що на окремих маршрутах оновлено салони автобусів, проведено навчання та інструктаж.

У той же час, перевізники продовжують нарікати на те, що не можуть оновлювати транспортну базу, через відсутність належних прибутків.

Читати також: Війна за тариф: чому луцькі перевізники хочуть підвищити вартість проїзду

Зокрема, Юрій Девіцький звинуватив управління транспорту у бездіяльності. Мовляв, вони подавали звернення, і вже давно просять підняти вартість проїзду, оскільки зросли тарифи на пальне. Директор ТОВ «Санрайз» виступив перед членами виконкому емоційно, розповідаючи про те, що їхнє підприємство працює в кредит і ціна в 4 гривні не дозволяє розвивати підприємство та оновлювати.

«Паливо після того піднялось на 30%, але нічого не міняється… Ми не можемо придбати автобус, бо його ціна близько 2 мільйонів. Шановні, в нас руйнується вся транспортна інфраструктура», – каже Девіцький.

Однак, заступник міського голови Григорій Недопад заперечив перевізнику, зауваживши, що для підняття тарифів потрібні обгрунтовані підстави.

«Розумійте, що просто так, через звернення перевізників не можна підняти вартість проїзду. Є великі питання і зараз всі наші служби працюють над тим, щоб дослідити, чи доцільно піднімати тарифи для лучан», – заперечив йому Григорій Недопад.

Григорій Недопад погодився з тим, що коли підвищується вартість пального на 10%, місцева влада повинна провести перегляд тарифів. Однак зауважив, що виконком буде дивитися і переглядати тарифи, але тоді, коли для цього будуть реальні підстави.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розмова з нардепом, подробиці займання позашляховика та покинутий хлопчик: ТОП-3 новини за 20 лютого
Наступна новина Луцькі перевізники відмовилися обслуговувати два маршрути
Останні новини
Схожі новини