Луцький реабілітаційний центр отримає новітнє обладнання від ЄС

Луцький реабілітаційний центр отримає новітнє обладнання від ЄС

Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької громади отримає Інтерактивну лабораторію аналізу ходи в реальному часі.

Це стало можливим внаслідок підписання Партнерської угоди в рамках проєкту TransCare із Центром охорони здоров’я у місті Седльце (Мазовецьке воєводство, Республіка Польща), повідомили в ОВА. 

Проєкт TransCare (транскордонне співробітництво в галузі охорони здоров'я та паліативної допомоги) – один із семи проєктів Волині, які отримають грантове фінансування за темою «Здоров’я» від Програми Interreg NEXT «Польща – Україна 2021-2027».

Відзначимо, що супровід проєктів міжнародної технічної допомоги області здійснює департамент економічного розвитку зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів Волинської ОДА. Захищала проєкти з охорони здоров'я та представляла Волинь на конкурсному відборі  у грудні 2023 року начальниця відділу міжнародної технічної допомоги управління зовнішніх зносин та міжнародної технічної допомоги департаменту економічного розвитку зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів ОДА Олена Бегаль.

Завдяки Партнерській угоді та отриманого фінансування для КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади» планується закупівля новітнього дороговартісного реабілітаційного обладнання – Інтерактивної лабораторії аналізу ходи в реальному часі.

Дане обладнання буде використовуватись у закладі для реабілітації осіб з захворюваннями нервової системи та опорно-рухового апарату, травмами та пораненнями, отриманих внаслідок військових дій.


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині сьогодні діятимуть графіки відключення світла
Наступна новина Скільки військовозобов'язаних вже оновили дані у Луцькому ЦНАПі
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні