Луцькрада хоче забрати на обслуговування колишній ботанічний сад

Луцькрада хоче забрати на обслуговування колишній ботанічний сад

Луцький міський голова пропонує з’ясувати, чи може забрати міська рада на обслуговування колишній ботанічний сад на вулиці Шопена.

Про це стало відомо під час засідання позачергової третьої сесії Луцької міської ради 29 грудня, пише «Волинські Новини».

Так, депутати розглянули проєкт рішення про надання комунальному підприємству «Парки та сквери м. Луцька» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для збереження та використання пам’яток природи на вул. Шопена«. Йдеться про невеличку ділянку, площею 0,01 га, де росте платан західний, якому близько 100 років.

Та, як зазначив депутат Юрій Моклиця, з рештою території цього ботанічного саду треба теж щось вирішувати.

«Треба теж щось думати, що робити з іншими 5,5 га, і є сенс відвести всю земельну ділянку. За останні 4 роки ми втратили там 4 гектари землі», – зауважив він.

Своєю чергою, Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що дав протокольне доручення земельному управлінню вивчити питання надання земельної ділянки під ботанічним парком на вулиці Шопена комунальному підприємству «Парки і сквери».

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На волинському підприємстві вбили чоловіка. Триває слідство
Наступна новина Коронавірус на Волині: 89 нових хворих та шість смертей
Останні новини
Схожі новини