«Луцьксвітло» просить допомоги у міської влади. ВІДЕО

«Луцьксвітло» просить допомоги у міської влади. ВІДЕО
Організація забезпечує луцькі вулиці освітленням

До луцьких чиновників звернувся директор Луцького електротехнічного підприємства «Луцьксвітло» Валерій Мазін. Організація, що забезпечує луцькі вулиці освітленням, у 2019 році  не може впоратися із поставленими завданнями самотужки.

Про це йдеться у сюжеті каналу Сфера-ТВ.

«Ми небагато заробляємо. Ми заробляємо тільки на утримання і реконструкції мереж зовнішнього освітлення, яка є у Луцьку», – розповів керівник.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року діє новий закон «Про ринок електричної енергії», що передбачає створення конкурентного ринку, коли існуючі обленерго розділяють виробництво електроенергії від її постачання. Особливістю є те, що споживачі мають обрати собі нового постачальника і укласти з ним договір.

Ефективний облік та регулювання енергоспоживання має здійснюватися за допомогою так званої АСКОЕ – системи комерційного обліку електроенергії.

Тут у КП «Луцьксвітло» і виникли труднощі, адже перехід до системи АСКОЕ вимагає чималих грошових затрат та часу.

«Коли в нас буде встановлена система АСКОЕ, тоді ми зможемо виходити на торги, де можна буде закупити дешевше електричну енергію і зекономити бюджетні кошти», – зазначив директор.

Тож очільник підприємства просив міських чиновників проголосувати за програму підтримки КП «Луцьксвітло», на яку необхідно витратити понад 10 мільйонів гривень.

Доля інвестицій самого підприємства становить лише 200 000 гривень , причина таких невеликих вкладень – малі доходи «Луцьксвітла».

У результаті без особливого ентузіазму програму на виконкомі вирішили підтримати. Далі – справа за рішенням сесії Луцькради.
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Процес монетизації субсидій запустять з 1 березня, – уряд
Наступна новина Суд не дозволив Симоненку йти у президенти
Останні новини
Схожі новини