«Луцькводоканал» розпочав масштабну реконструкцію очисних споруд

«Луцькводоканал» розпочав масштабну реконструкцію очисних споруд

Очисні споруди КП “Луцькводоканал” у селі Липляни капітально відремонтують вперше за 48 років.

Про новий проєкт реконструкції повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

Директор комунального підприємства “Луцькводоканал” Віктор Гуменюк зазначив, що нині очисні споруди готують до початку реконструкції. За його словами, багато років працювали над залученням інвестицій на ці цілі. Минулого року представили проєкт модернізації очисних споруд КП «Луцькводоканал», на яку витратять майже 500 млн грн.

Керівник комунального підприємства розповів, що очисні споруди є цілісною багатоетапною системою очистки побутових відходів, робота якої не зупиняється. “Тому головним завданням, яке постало сьогодні перед підприємством, є здійснення комплексу заходів для переведення очисних споруд в особливий режим роботи. Цей режим передбачає як безперебійну роботу очисних споруд, так і одночасне виконання будівельно-монтажних робіт, передбачених капітальною реконструкцією. Наразі ці роботи вже почалися”, - наголосив він.

Зараз здійснюється чистка мулових карт та вивезення мулу у великих об’ємах, відбувається реконструкція радіальних відстійників, коридорів аеротенків, відновлення елементів пісковиловлювачів, насосного обладнання та запірно-регулювальної апаратури. Також для підтримки системи очистки додаються відповідні біологічні препарати.

Внаслідок усіх запланованих дій піднімаються і утилізуються поклади речовин, зокрема біомулу, що накопичувалися на очисних спорудах упродовж десятиліть експлуатації.

З метою максимального контролю за станом повітря і мінімізації шкідливих викидів на очисних спорудах КП «Луцькводоканал» проводиться щоденний відбір проб якості атмосферного повітря акредитованою лабораторією «Держпродспоживслужби».

Також підприємство у найкоротші терміни встановить метеостанцію з комплектом газоаналізаторів, для того щоб в реальному часі постійно відслідковувати динаміку зміни викидів та якості повітря на очисних спорудах. Це дасть змогу, за необхідності, коригувати проведення певних видів робіт з технічної підготовки до реконструкції, залежно від індикативних показників.

У рамках проєкту уже до кінця 2021 року планують розпочати реконструкцію чотирьох великих каналізаційно-насосних станцій. Основні ж роботи на самих очисних спорудах, за його словами, планують розпочати уже влітку 2022 року. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відбудеться «Європейський вікенд». Програма
Наступна новина У Луцьку знову буде гаряча вода, - Поліщук
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні