Ляшко поділився деталями нового епідемічного зонування

Ляшко поділився деталями нового епідемічного зонування
Фото Lb.ua

Суттєво оновити поділ зон за рівнем епідеміологічної небезпеки має намір Міністерство охорони здоров‘я. За новим поділом кожна область належатиме до однієї з чотирьох зон – червоної, помаранчевої, жовтої або зеленої.

Такими планами урядовців поділився на зустрічі з журналістами головний санітарний лікар Віктор Ляшко – інформує «Українська правда».

До прикладу, за словами Ляшка, зелена зона передбачатиме скасування майже всіх карантинних обмежень, окрім хіба носіння масок.

Працювати на годину довше, ніж тепер, до 24 години дозволять закладам харчування та розважальним закладам у жовтій зоні.

Червоний рівень передбачатиме суворі карантинні обмеження, аж до закриття закладів.Він встановлюватиметься  у разі наявності двох та більше з наведених нижче ознак протягом трьох днів поспіль: 

-завантаженості забезпечених киснем ліжок у лікарнях, відведених під COVID-19, понад 65%; 
- кількості тестувань протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – менше 300;
- кількість госпіталізацій з підтвердженим коронавірусом та підозрою протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення – понад 60;
- коефіцієнта виявлення випадків COVID-19 методом ПЛР або визначення антигену – понад 20%;
- зростання загальної кількості госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом на понад 50%.

За проєктом нового зонування, зараз до червоної зони могла б втрапити Івано-Франківська область, де заповненість ліжок для людей з коронавірусом сягає 70% .

Аби нове зонування стало чинним, уряд має схвалити відповідну постанову до 18 лютого. Попереднє зонування втрачає чинність 28 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Власники iPhone зможуть розплачуватися за покупки біткоїнами
Наступна новина «Зелені» технології для німецьких безхатьків
Останні новини
Схожі новини