Майстер з Волині виготовив унікальну ікону з сірників для бійців 100-ї бригади

Майстер з Волині виготовив унікальну ікону з сірників для бійців 100-ї бригади

Ікону з понад 30 тисяч сірників виготовив волинський майстер Юрій. Образ Божої Матері подарував у новозбудовану капличку для бійців тероборони. На роботу знадобився понад місяць часу. Чоловік, брат якого служить у збройних силах, не шкодував на це ні сил, ні терпіння.

Про це йдеться у сюжеті «Фактів». 

Майстер розповідає, схему розробляє на комп’ютері. Юрій – рекордсмен України. Три роки тому він виготовив найбільшу ікону з сірників – образ Георгія Переможця. Цього разу трудився для нашого війська. На прохання брата, який служить в одному з батальйонів волинської тероборони, створив образ Божої Матері. На виготовлення ікони у Юрія пішов місяць часу. 

Капелан бригади каже: тепер Божа Матір буде їхньою покровителькою і мандруватиме разом з батальйоном. 

Майстерністю роботи захоплюються і бійці. А ще для них – це символ віри та стимул боротися за кожен клаптик нашої землі. Для цього вони щодня докладають максимум зусиль. 

Батальйон Волинської бригади тероборони вирушив на захист східних рубежів країни. Ікону взяли з собою як оберіг і символ нашої перемоги. 

.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Знайшли мертвим 28-річного волинянина, який зник у лютому
Наступна новина На війні загинув Герой з Волині
Останні новини
Схожі новини