Майже 11 тисяч волинян зареєструвалося для проходження НМТ-2024

Майже 11 тисяч волинян зареєструвалося для проходження НМТ-2024

11 квітня закінчилася реєстрація на основну сесію національного мультипредметного тесту-2024. Цьогоріч для його проходження зареєструвалося майже 11 тисяч волинян, що на тисячу більше, ніж у 2023 році.

Про це розповіла завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко під час брифінгу ОДА.

За її словами, цьогоріч збільшилася кількість бажаючих здати мультипредметний тест. В основному – це здобувачі загальної середньої освіти, тобто випускники шкіл. Їх майже 65 %. Близько 17 % складатимуть тест студенти коледжів та закладів фахової передвищої освіти. Менше 2 % – це учні закладів профтехосвіти.

«Вже другий рік поспіль бачимо тенденцію до збільшення кількості бажаючих складати національний мультипредметний тест випускниками минулих років. Якщо років три тому ми фіксували цифру сім відсотків, то цьогоріч – майже двадцять. Тобто, кожен п’ятий», – розповіла Алла Корнейко.

Що ж стосується предметів, то волиняни найчастіше обирали географію та англійську мову. На них реєструвався кожен третій учасник. Окрім того, досить велика кількість бажаючих складати біологію та українську літературу.

Аби перевірити факт реєстрації для проходження мультипредметного тесту, кожному слід перевірити свій персональний кабінет. Туди надходить сертифікат, який варто завантажити, роздрукувати і зберігати до часу проходження тестування. Також до персонального кабінету надійде запрошення для участі в НМТ-2024 (до 8 травня), де вказана інформація про дату, місце та час проведення тестування.

Насамкінець завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень ВІППО розповіла, що робити тим, хто з різних причин не зміг вчасно зареєструватися для проходження НМТ. Зокрема, з 10 по 15 травня відбудеться додаткова реєстрація. Також у цей час зможуть зареєструватися ті учасники, які реєструвалися в основний період, але з певних причин отримали відмову.

«Звертаємося до наших учасників з пропозицією, якщо є проблеми чи питання, якщо потрібна допомога, звертатися до Єдиного офіційного реєстраційного пункту, який створено на базі відділу ЗНО Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти за адресою: місто Луцьк, вулиця Винниченка, 31», – зазначила пані Алла.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині ліквідували канал контрабанди цигарок у Польщу. ФОТО
Наступна новина Минулої доби на Волині трапилася 5 пожеж
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні