Мами для носухи: в луцькому зоопарку врятували покинуте маля.ФОТО

Мами для носухи: в луцькому зоопарку врятували покинуте маля.ФОТО

Працівники луцького зоопарку виходили немовля носухи.

Родина носух прибула до обласного центру Волині з Миколаївського зоопарку два роки тому. 28 березня у пари з’явилося маля. Однак, на жаль, мама залишила його без опіки. Тож коли годувальники принесли тваринам їжу і зрозуміли, що відбулися пологи, з вольєру їм довелося забрати уже майже холодне дитинча із дуже слабкими ознаками життя, інформує Луцький зоопарк на своїй стрінці у «Фейсбуці».

«Однак працівники вирішили поборотися за новонародженого – відігріли і забезпечили харчуванням. А оскільки графік годівлі повинен був становити певну дозу суміші щодвігодини цілодобово, то на перший тиждень беззмінною мамою маляточку стала наша екскурсовод  Тетяна Шкирпан. До її обов'язків «тваринкової мами» також входив і масаж носушки, який природні батьки для кращого травлення забезпечують вилизуванням потомства. Можна тільки щиро подякувати Тані усім миром за такий крок, що нині дозволяє нам ділитися з вами гарною новиною про поповнення колекції зоопарку!», - зазначають у звіринці.

При народженні насуха мала 80 грамів ваги, а нині, за неповних два місяці, виросла до 680 грамів. У раціон тварини одразу ввели корисні бактерії – аби забезпечити ріст та уникнути розладів травлення.

«Вам не передати нашу радість, коли на 10-й день життя у носухи відкрилися очі! Після цього ми вже мали право робити висновки, що діяли у критичних обставинах правильно і з нашим хлопчиком все буде гаразд!» – розповідають працівники зоопарку.

Увесь час, починаючи з другого тижня життя маляти, обов'язки його «мами» вже виконували з тим таки щодвогодинним годуванням-масажуванням директорка КП Людмила Денисенко, фахівець по роботі з громадськістю Олена Самчук та завідувачка складом Ганна Кротова.

Нині працівники впевнені у гарному самопочутті тваринки. Це – самець.

«Він наразі «ручний», але ми вже потроху знайомимо його з родиною. Сподіваємося, що дорослі особини приймуть його і ця носуха теж залишиться жити у нашому зоопарку», - зазначають у зоопарку.

Чиайте також: Неймовірні світлини з Луцького зоопарку: мами-звірята та їхні малята. ФОТО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маша Єфросиніна потрапила у лікарню під час візиту до Луцька
Наступна новина Відомому луцькому телеведучому побили машину
Останні новини
Схожі новини