«Мамо, я не хочу війни»: у Луцьку відкрилася виставка дитячого малюнка

«Мамо, я не хочу війни»: у Луцьку відкрилася виставка дитячого малюнка

«Мамо, я не хочу війни!», - виставку з такою назвою організовану Генеральним Консульством Республіки Польща в Луцьку сьогодні відкрили поблизу головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді.

Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк розповів, що виставка створена завдяки польсько-українському архівному проєкту «1939-45 Польща/2022 Україна».

«Вона представляє надзвичайно зворушливі дитячі свідчення війни – історичні малюнки польських дітей з 1946 року, які є записом їхніх переживань та емоцій під час Другої світової війни і німецької окупації 1939-1945 років та сучасні малюнки українських дітей, пов’язані з війною, що зараз відбувається в Україні. Метою виставки є можливість показати, що в очах дитини війна завжди виглядає однаково, незалежно від місця та часу. Війна - це зло, а дитина в ній завжди жертва», - зазначив пан Місяк.

Заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, яка взяла участь у відкритті виставки розповіла, що діти — це найсвятіше, що є у нашому житті. Вони заставляють нас жити та дбати про їхню безпеку.

«Ми розуміємо, що зараз живемо в тиловому місті, але кожен з нас працює на фронт. Мабуть, ніхто не зрозуміє до кінця тих емоцій, які пережили люди та, особливо, діти, будучи в Маріуполі, Харкові. Будучи в тих містах, від яких сьогодні залишилась лише точка на карті та руїни, які ми в майбутньому відбудуємо та зробимо навіть кращими. Тому ці світлини, ніби своєрідний жест чи знак Луцьку, який говорить, що потрібно пам’ятати і дбати про нашу безпеку, про наших воїнів та про те, щоб наша країна була збережена в цілісності та в тому складі, в якому вона є», - зазначила Ірина Чебелюк.

 

«Тільки завдяки нашим воїнам та усім країнам, які нас підтримують, а особливо Польщі, яка постійно з нами, ми можемо впевнено говорити про те, що мир буде в нашій країні. Вже більше року ми стоїмо та обов’язково вистоїмо», - наголосила вона.

На дитячих малюнках зображені танки, літаки, які скидають бомби, пожежі та вибухи. Діти малюють боротьбу, окупацію, свою сім’ю, руйнування, опір, але вони також зображують надію та перемогу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку тимчасово припинили опалювальний сезон
Наступна новина Потрібна допомога: волинянин під час бойових дій отримав поранення
Останні новини
Схожі новини