Марина Порошенко привезла волинським ліцеїстам «Книгу миру». ФОТО. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

Марина Порошенко привезла волинським ліцеїстам «Книгу миру». ФОТО. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

До Луцька з офіційним візитом сьогодні, 21 лютого, прибула перша леді країни – Марина Порошенко. Найперше вона відвідала Волинський обласний військовий  ліцей.

Волинь стала 20 регіоном, де заповнюють сторінки всеукраїнського проекту «Книга Миру». Тож ліцеїсти разом з Мариною Порошенко вклеїли до книги свої фото разом з рідними та писали побажання, щоб в Україні закінчилися війна і настав довгоочікуваний мир та спокій. 

До слова, «Книга Миру» – це збірка сімейних фотографій, підписаних дитячими висловами про своїх батьків або про свою країну. Це видання є посланням майбутнім поколінням про цінність мирного життя. 

Марину Порошенко запросили на урочистості з нагоди Міжнародного дня рідної мови, які влаштували ліцеїсти з цієї нагоди. 

У своєму вітальному слові дружина Президента наголосила, що для сучасної людини важливо знати кілька мов, а особливо – рідну, тим більше в умовах інформаційної війни.

За її словами, згідно соціологічних досліджень, для 70% населення нашої держави рідною є українська мова. 

Опісля візиту до  обласного військового ліцею Марина Порошенко розпочала нараду з головами ОТГ, створених на Волині, аби обговорити програму інклюзивної освіти.

«Забувати про дітей з особливими освітніми потребами не можна. Мені приємно, що наша команда однодумців збільшилась на цілу волинську громаду», – сказала вона.

На Волині вже є 153 школи, в яких навчаються 334 дитини з особливими потребами.

«Це всього два відсотки дітей, які потребують додаткових освітніх послуг, але це вже початок», – наголосила Марина Порошенко.

Марина Порошенко разом з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком підписали Меморандум про співпрацю щодо формування мережі інклюзивно-ресурсних центрів, тож Волинська область долучилась до впровадження інклюзивної освіти. 

Володимир Гунчик звернувся до міських голів та голів ОТГ з проханням активно розвивати цю освітню програму та висловив сподівпння, що невдовзі Волинь стане лідером зі створення інклюзивно-ресурсних центрів. 

 

Присутні голови ОТГ, очільники районів та міст теж підписали угоду про впровадження інклюзивної освіти.

Вже у цьому навчальному році, за словами Марини Порошенко, запрацює 18 інклюзивно-ресурсних центрів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Студент ЛНТУ став майстром спорту України
Наступна новина У Ківерцях автомобіль поліції врізався в електроопору
Останні новини
Схожі новини