«Машина-амфібія» у луцькому парку очищає водойми

«Машина-амфібія» у луцькому парку очищає водойми
Фото «Суспільне. Волинь»

У Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки очищають водні канали. Для цієї роботи із Національного природного парку “Прип’ять-Стохід” привезли "машину-амфібію".

Така техніка в області в єдиному екземплярі, - розповів «Суспільному» заступник керівника Регіонального Офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук. 2013-го Нацпарку її подарували шведи. "Амфібія" коштує близько мільйона гривень.

Таку чистку каналів Луцьк замовляє третій рік поспіль.

"Цього року по укладеній угоді вартість робіт становитиме 31,5 тисячі гривень за сім робочих днів. Протяжність каналів, які очищаються близько 3 кілометрів", - розповіла начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

Керує технікою Святослав Краснодемський. Каже: жатка опускається на метр у воду і на цій глибині скошує рослинність.

"Три функції йде на цій машині — косіння і збирання. Плюс ще чіпляється такий собі гідро-круг, якщо будуть якісь колки, то їх треба зрізати і викинути", - розповідає водій.

Зі слів водія, качки, які живуть у парку тікають від техніки. Рибі машина-амфібія не шкодить. Рештки рослин, які техніка викидає на берег прибирають комунальники.

 

Нагадаємо, де на Волині можна безпечно купатись


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли, де на Волині можна безпечно купатись
Наступна новина У Старому місті відновлюють занедбані фасади будинків
Останні новини
Схожі новини