Матеріали і види пристроїв: вибираємо зручний змішувач

Матеріали і види пристроїв: вибираємо зручний змішувач
Фото ілюстративне

У виборі змішувачів для кухні або санвузла не варто покладатися на зовнішній вигляд. Візуально всі моделі однакові. Відрізняються хіба типом покриття: одні покриті глянцевою нержавійкою, інші - матовим хромом. Менеджер інтернет-магазину сантехніки https://www.santechshara.com.ua/santehnika/smesiteli/, що продає змішувачі, радить орієнтуватися на матеріал виготовлення корпусу.

Основні матеріали:

СИЛУМІН

Найдешевший сплав із представлених на ринку. Виріб з нього легко відрізнити: вони мають тонкі стінки і невелику вагу. Змішувачі із силуміну захищені від корозії, але часто тріскаються через м'яку структуру. В середньому моделі з силуміну служать 3-5 років.

НЕРЖАВІЮЧА СТАЛЬ

Змішувачі з нержавіючої сталі теж належать до категорії бюджетних. Цей сплав набагато міцніший від силуміну, тому прослужить довше. Виріб з нержавіючої сталі радять тим, хто за невеликі гроші шукає модель на 5-7 років служби.

ЛАТУНЬ

Сплав, який по міцності і довговічності перевершує аналоги. Вироби з нього обходяться дорожче від двох попередніх, але це виправдано багаторічною службою. Латунь навіть на дотик важча, добротніша від силуміну і нержавіючої сталі. Крім того, сплав захищений від корозії, стійко витримує перепади температур і постійний контакт із  засобами для чищення.

КЕРАМІКА

Змішувачі з кераміки з'явилися недавно, але популярними не стали. Виглядають вони дуже стильно, але в плані практичності викликають багато питань. Кераміка дуже тендітна, тому кришиться при сильних ударах. Та й по ціні вона дорожча, ніж латунь.

БРОНЗА

Вироби з бронзи належать швидше до деталей інтер'єру, ніж до обладнання. В цілому, це практичний матеріал, який не боїться перепадів температур і не іржавіє. Але від контакту з водою з часом він покривається характерним зеленим нальотом.

Зручний механізм настройки

Більшість існуючих змішувачів мають одні важелі системи налаштування сили натиску і температури води. Змішуючим елементом у них виступає спеціальний картридж. Важливо, щоб картридж був змінним. При поломці не доведеться купувати повністю новий пристрій. Якісні зразки обладнані керамічними картриджами. Вони витримують високі температури гарячої води, а також не стираються при активній експлуатації. Чого не скажеш про аналоги з пластику.

Двовентильні моделі зустрічаються вкрай рідко. Це той випадок, коли користувачі готові жертвувати комфортом заради ретродизайну. Набагато практичніші і сучасніші змішувачі з термостатом. Ці пристрої подають воду заданої температури. У більшості випадків вони мають мінімалістичний дизайн, тому відмінно вписуються в сучасні інтер'єри. Їх дуже радять молодим батькам, адже з ними виключений ризик обпекти дитину гарячою водою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому виші визначать «найкрутішого» містера. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Порошенко прокоментував скандальну розмову із Зеленським
Останні новини
Схожі новини