«Маємо робити по 270 тисяч щеплень на добу», - Степанов про вакцинацію проти ковіду

«Маємо робити по 270 тисяч щеплень на добу», - Степанов про вакцинацію проти ковіду

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив про плани вакцинувати 70% населення України до кінця 2021 року. За його словами, зробити 270 тисяч щеплень на добу в Україні є можливим. 

Про це він сказав під час засідання Кабміну 7 квітня, пише ТСН.

До слова, з початку старту вакцинації в Україні першою дозою щепили 320 265 людей. Закінчили вакцинацію лише двоє українців.

"Нами (МОЗ. - Ред.) розроблений проєкт національного плану вакцинації. У проєкті ми пропонуємо визначити мінімальну кількість щеплень, яку повинна проводити наша медична система, щоб охопити 70% населення щепленнями до кінця року. Це майже 6 млн щеплень на місяць, або 270 тис. щеплень на добу без вихідних.

Чи можемо ми це зробити? Так. Але тільки у випадку, коли до цього процесу будуть долучені всі рівні державного управління, зокрема голови ОДА та очільники органів місцевого самоврядування. Міністерство самостійно в ручному режимі не в змозі управляти такою мережею пунктів щеплення, а це тисячі пунктів щеплення, які розташовані на всій території України", - сказав Степанов. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З наступного тижня усі школярі Нововолинська йдуть на «дистанційку»
Наступна новина Коли та скільки COVID-вакцин отримає Україна. Графік
Останні новини
Схожі новини