Медики розповіли, чому небезпечно надто довго спати

Медики розповіли, чому небезпечно надто довго спати

Як відомо, брак сну – небезпечний для здоров'я і може стати причиною розвитку цілої низки захворювань, включаючи ожиріння та хвороби серця.

Але тепер команда вчених Норвезького університету науки і технології попереджає, що занадто велика кількість сну також може бути небезпечною для серця, – пише Радіо Максимум

Сон менше ніж 4 годин вважається шкідливим для здоров'я серцево-судинної системи людини. Брак сну може збільшувати частоту серцевих скорочень, артеріальний тиск і секрецію гормону адреналіну – всі ці показники є чинниками ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Проте, нове дослідження показало, що люди, які сплять понад 8 годин на добу, також стикаються з більш високим ризиком виникнення серцевих недуг.

Під час дослідження фахівці розглянули 392 164 дорослих, і за 13-річний період 711 осіб померли від серцево-судинних захворювань. Було встановлено, що ризик розвитку серцево-судинних захворювань був вищим на 50% для тих, хто спав менше ніж 4 годин на добу, в порівнянні з учасниками, які спали від 4 до 8 годин.

Проте, люди, які спали понад 8 годин на добу, мали на 28% більш високий ризик розвитку хвороб серця. При цьому ризик був вищим у жінок. Поки що вчені не можуть точно сказати, чому надлишок сну підвищує ймовірність виникнення серцевих захворювань.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Британії відкрили справу про вбивство бізнес-партнера Березовського
Наступна новина В Україні зростає безробіття
Останні новини
Схожі новини