Медики розповіли, як захистити зуби від карієсу

Медики розповіли, як захистити зуби від карієсу

Вчені поділилися секретом, який допоможе врятувати ваші зуби від карієсу. І ні, мова не про чищення зубів двічі на день. Це потрібно робити у будь-якому випадку, – пише Радіо.Максимум.

Дослідники з Університету Іллінойсу встановили: з'єднання, що міститься в екстракті виноградних кісточок, запобігає карієсу, зміцнюючи дентин (тверду тканину зуба). Крім того, воно продовжує термін служби композитних пломб. Йдеться про рослинний олігомерний проантоцанідин, що належить до класу флавоноїдів.

Дентин в основному складається з білка колагену. Композити повинні прикріплятися до дентину, але область, де вони з'єднуються, є слабким місцем. Через це пломби часто ламаються. Вчені виявили, що пошкоджений колаген дентину здатні відновлюватися за допомогою олігомерного проантоцанідина.

Так, олігомерний проантоцанідин захищає зуби від карієсу і забезпечує краще зчеплення композитної пломби з поверхнею. За словами фахівців, олігомерний проантоцанідин є в багатьох продуктах. Однак особливо багато його в екстракті виноградних кісточок.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Індії створили пакети, які після використання можна ...з'їсти
Наступна новина FigliMigli запрошує на творчу майстерню
Останні новини
Схожі новини