«Мені не треба грошей, мені треба визнання, що він – Герой», - дружина загиблого бійця з Волині

«Мені не треба грошей, мені треба визнання, що він – Герой», - дружина загиблого бійця з Волині

Гайк Хачатрян за національністю був вірменином. Проживав у селі Мирків Луцького району. Разом з дружиною виховував чотирьох дітей, троє з яких народилося у спільному шлюбі.

З початку повномасштабного вторгнення чоловік пішов у військо та загинув 26 квітня 2023 року поблизу населеного пункту Ямпіль Донецької області, — розповіла Суспільному дружина Орися.

Жінка зареєструвала петицію з проханням посмертно надати звання Героя України чоловіку Гайку Хачатряну. Наразі вона набрала понад 15 тисяч голосів.

Дуже важко. Як може бути легко, якщо, наприклад, мала ціле серце, половини його нема», — говорить вдова.

Гайк Хачатрян служив гранатометником у складі 100-ї Волинської бригади тероборони, був у батальйоні разом із рідним братом.

«Просила, я йому казала: «Не йди, не їдь». Він казав: «А хто моїх дітей має захищати, може сусіди хай захищають. Я мушу йти». І брат служить, і вже його син пішов туди. Це в них в крові», – каже жінка.

Вдова розповідає, що чоловік був романтиком, щирим, добрим. Каже: завжди купалася у квітах, а коли чоловік дізнався, що їхнім первістком стане дівчинка, його щастю не було меж.

«Донька Діана – то, це було фактично його життя. Він так і казав, то — моє серце», – каже жінка.

Напередодні загибелі, 25 квітня, у День доньки, Гайк дзвонив додому, вітав доньку зі святом. Зв'язок тоді був поганий, постійно роз'єднувало, пригадує дружина.

«В той день я, мабуть, таки щось відчувала. Я цілий день до нього дзвонила, і він весь час був поза зоною. То було у вівторок зранку, а вночі він загинув», — говорить Орися Хачатрян.

Про загибель чоловіка вдова знає те, що це сталося під час обстрілу позицій із танків і мінометів. Чоловік якраз заступив на пост, по рації повідомив, що бачить над собою дрон. Просив дозвіл, щоб стріляти по ньому, але відповіді вже не почув, говорить жінка.

«І те, що люди кажуть: «Головне, аби діти, а чоловік то таке – це не правда». Мені не треба тих грошей, мені треба визнання, що він – Герой України. Віримо, що люди поважають таких хлопців, і проголосують, і допоможуть нам зібрати цих 25 тисяч», — каже Орися Хачатрян.

Поховали загиблого військовослужбовця Гайка Хачатряна у рідному селі Мирків на Волині. Орися Хачатрян каже: приходить на могилу щоранку з кавою, ділить одну кружку на двох та говорить з чоловіком.

Щодня приходять до сина і його 70-річні батьки.

«Він був патріотом України. Він завжди любив цей народ, він перший пішов його захищати», — каже батько Льова Хачатрян.

На честь загиблого бійця планують перейменувати вулицю, на якій мешкає родина. Це її ініціатива, — говорить Орися Хачатрян. Зі слів жінки, на день народження Гайка, 15 грудня цього року на стінах місцевої школи відбудеться відкриття меморіальної дошки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку авто застрягло у воді через зливу
Наступна новина У селі біля Луцька удар блискавки зруйнував будинок
Останні новини
Схожі новини