Мешканці «Ковельської Голландії» відмовляються створювати ОСББ через «халтуру» забудовника

Мешканці «Ковельської Голландії» відмовляються створювати ОСББ через «халтуру» забудовника

Мешканці житлового комплексу «Ковельська Голландія» за два роки з часу здачі його в експлуатацію виявили чимало недоліків у своїх помешканнях та навколо них.

Відтак, ковельчани скаржаться на роботу забудовника ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536», називаючи його недобросовісним.

У соціальній мережі Фейсбук розгорівся цілий скандал навколо житлового комплексу «Ковельська Голландія», що на вулиці Тараса Боровця, 10б.

«Недоліки стало видно через декілька місяців після здачі будинку. І вже 2 роки нас «годують» обіцянками все виправити. Бруківка просівша, шпаклівка коридорних стін у тріщинах і цвілі, підвали частково підтоплені, вікна і двері в більшості квартир виставлені криво і ще багато іншого», - обурилась мешканка цього ЖК Яна Марчук.

Біля будинку «просіла» бруківка
Такий вигляд мають труби та стіни
Підтоплений підвал

Як з’ясувалося, найбільше жителі новобудови непокояться за підтоплені підвали одного з під’їздів, адже це створює неабияку небезпеку для фундаменту житлового будинку.

«Вони ж завіряють, що рівень ґрунтових вод 2,5 метра від рівня землі... Так виходить, вони самі не знають, на якому рівні ґрунтові води??? ЗРАЗУ ВИДНО ВІДПОВІДЬ ПРОХФЕСІОНАЛІВ», - обурюється ще один ковельчанин Микола Бойчук.

Перший заступник генерального директора ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ірина Патлашинська запевняє, що вини забудовника немає. За її словами, вода з’явилася в підвалі одного під’їзду через проблеми з міською каналізацією.

«Ще раз наголошую, що вода в підвалі одного під’їзду через проблеми з міською лівньовою каналізацією, який знаходиться найближче до неї. Ми згідні самі усунути ці проблеми», - зазначила вона.

Разом з тим представниця забудовника зауважила, що протягом двох років мешканці житлового комплексу досі не створили ОСББ, яке мало б взяти будинки на баланс та опікуватися усіма його потребами та проблемами.

Ірина Патлашинська також повідомила, що з цієї причини «Луцьксантехмонтаж №536» досі платить за обслуговування під’здів, їхнє освітлення тощо.

Оголошення від забудовника

«Будинок два роки не може організуватися в ОСББ і делегувати людину для вирішення всіх питань (окремо з кожним ми ці питання вирішувати не будемо). Оскільки будинок знаходиться і далі у нас на балансі, то ми два роки поспіль сплачуємо всі рахунки (обслуговування під’їздів, освітлення під’їздів, стрижку трави і т.д.)», - повідомила перший заступник гендиректора.

У свою чергу мешканці «Ковельської Голландії» навідріз відмовляються створювати ОСББ, поки забудовник не усуне недоліки, зокрема не вирішить проблему підтоплення підвалів та постачання електроенергії. Зі слів мешканців, будинки досі підключені за тимчасовою схемою. Припускають – в цілях економії коштів.

«Квартири не набагато дорожчі від б/у, їх усі купляли через автономне опалення, бо це вигідно. Але коли добу узимку нема світла, бо підключений будинок за тимчасовою схемою, то ця економія боком вилазить», - поскаржилась Яна Марчук.

«Ми не зобов'язані брати на себе юридичну відповідальність (створивши ОСББ) за їх халтуру», - додає ще одна обурена ковельчака Іванна Зелінська.

«Замкнуте коло» проблем доповнює ще й розташування електрощитової.

Обурює мешканців і розташування електрощитової

«Наша електрощитова. Згідно яких норм вона там стоїть??? До неї вільний доступ ну і на фото видно, як там гуляють ДІТИ... Навіть немає наклейки згідно норм, що там висока напруга!», - пише Микола Бойчук.

Як стало відомо «Першому», вчора, 14 травня, до мешканців ЖК «Ковельська Голландія» приїздили представники фірми-забудовника. Люди кажуть, що вони дивились, куди складати труби.

«Обіцяли, що сьогодні мають бути представники РЕС, щоб уточнити розташування мереж – там, де мають копати», – розповів один із мешканців.

Сподіваємось, що найближчим часом мешканці зможуть дійти згоди із забудовником та нарешті вирішать наявні проблеми.

Фото взяті із сайту «Луцьксантехмонтаж» та з соціальної мережі Фейсбук


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині викрили фіктивний сайт з продажу техніки та авто
Наступна новина Знову на ті ж граблі: волинянин може «сісти» за пограбування магазину
Останні новини
Схожі новини