«МХП-Баффало» підтримує продовольчу безпеку України

«МХП-Баффало» підтримує продовольчу безпеку України

МХП – міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій. На заході України представлена Західним хабом – групою підприємств із центральним офісом у Тернополі. На території п’яти областей працює чотири підприємства МХП: «Захід-Агро», філія «Рідний край», філія «Перспектив» і «МХП-Баффало». Основний напрямок діяльності – вирощування сільськогосподарських культур, а також розведення і вирощування великої рогатої худоби м’ясних і молочних порід. Попри війну, підприємства продовжують розвиватися і залишатися надійним роботодавцем й опорою для пайовиків.

Осінь – це важлива пора для аграріїв. Це не лише період завершення збору врожаю, а ще й підготовки до наступної збиральної кампанії. Можливо саме тому й відзначають День працівника сільського господарства у третю неділю листопада. Так, наприкінці осені агропідприємства компанії МХП підводять підсумки, аналізують рік, що минає, та напрацьовують плани на наступний рік. 

«Цьогоріч День працівників сільського господарства припадає на 19 листопада. Хочу висловити слова подяки усім хліборобам, які вже другий рік поспіль в умовах повномасштабної війни працюють не покладаючи рук, в надскладних умовах шукають рішення для покращення обробітку ґрунту, щоб отримати максимальну врожайність. Адже посівні площі значно скоротилися у регіонах де йдуть бої, де ще є заміновані території. Завдання підприємств компанії МХП дбати про продовольчу безпеку, дбати про наших пайовиків та про розвиток громад, щоб наші захисники мали куди повернутися та де працювати після Перемоги», - наголосив Віктор Корягін, директор Західного Хабу МХП.

Сплата податків

Протягом 9 місяців 2023 року Західний Хаб МХП сплатив 234 млн грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів. Із них понад 19,1 млн грн – податки «МХП-Баффало», що входить до складу Західного Хабу МХП та здійснює свою діяльність у Волинській області. Підприємство спеціалізується на розведенні великої рогатої худоби м’ясних порід, а також займається вирощуванням зернових і технічних культур. Його банк землі становить понад 7 000 га.

Водночас загальна сума сплачених податків, зборів та внесків компанією МХП складає понад 4,2 млрд грн.

Варто додати, що в МХП працює програма життєстійкості «МХП Поруч» для мобілізованих та ветеранів ЗСУ. Програма «МХП Поруч» покликана створити для кожного військового або військової умови, у яких зможуть не тільки повернутися до цивільного життя, але і якісно реалізувати свої права, отримати різнобічну підтримку та нові можливості.

Програмою передбачений комплекс заходів, спрямованих на адаптацію, професійну підготовку (перепідготовку), психологічну реабілітацію, соціальне забезпечення. 

Розвиток громад

«МХП-Баффало» разом зі стратегічним партнером Благодійним фондом «МХП-Громаді» розвиває громади й втілює проєкти за участі місцевого бізнесу й органів влади у Волинській області. Фонд разом із підприємством активно допомагають освітнім закладам, волонтерським організаціям та ВПО.

У проєктах БФ «МХП-Громаді» мешканці громад самі можуть стати рушіями змін. Один з таких проєктів – «Час діяти, Україно!». Це – гранти громадам на соціально-важливі ініціативи: від закупівлі необхідної техніки до спортивних майданчиків, велопарковок тощо. У цьому році переможцями цього конкурсу у Волинській області стали Четвертнянський ліцей, який облаштував бібліотеку, Красновільський ліцей, який відремонтував роздягальні та закупив спортивний інвентар, а також Колківський ліцей, при якому відкрили гончарну студію для дітей та дорослих «Гончарята».   

МХП підтримує локальних підприємців. Разом з БФ «МХП-Громаді» компанія втілює низку проєктів, де надає гранти місцевому бізнесу. Серед таких – конкурс бізнес-ідей «Роби своє». У Колківській громаді цьогоріч переможницею стала Вікторія Шеремета, яка відкрила студію краси у с. Красноволя. 

Підтримка демобілізованих

У МХП, як соціально відповідальній компанії, розуміють, що соціальна адаптація та інтеграція демобілізованих залежить не тільки від держави. Це наш спільний виклик та задача кожної родини, громади, бізнесу і держави. Україна має відновлюватись і люди, які нас захищали, мають бути максимально залучені до відбудови.
Держава та бізнес мають стати пліч-о-пліч і завдяки таким спільним зусиллям ми маємо упередити соціальні ризики майбутнього. Тому МХП восени запустила програму життєстійкості «МХП Поруч». Її мета – реінтегрувати демобілізованих співробітників після повернення з військової служби, враховуючи зміни фізичного, ментального станів та сенсів життя, а також створити системні рішення для українських компаній щодо змін у корпоративній культурі, бізнес-процесах при працевлаштуванні нових працівників-ветеранів та поверненні демобілізованих працівників.

Для кожного захисника компанія впроваджує власний план реінтеграції, що діє від 6 місяців до 1,5 року. Серед етапів: юридична підтримка, фізична та психологічна реабілітація, професійна адаптація, допомога у розвитку соціальних зв’язків і громадського впливу.

 

Надійний орендар

Свої землі довірили Західному Хабу МХП вже 52,5 тис. українців. І чисельність пайовиків, які передають в оренду свої земельні ділянки, щороку зростає. Бути пайовиком Західного Хабу – це мати можливість отримувати конкурентну орендну плату за свою землю. І компанія її регулярно переглядає. З кожного доходу, що отримує пайовик, підприємства сплачують податок. За бажанням самого пайовика орендна плата може видаватися зерном. Також при зміні власника всі юридичні витрати підприємства беруть на себе. Крім того, Західний Хаб підтримує пайовиків у важких для них і їхніх сімей ситуаціях.

Інноваційні технології та нова техніка

Попри всі виклики сьогодення МХП і зокрема Західний Хаб активно впроваджує інноваційні технології та інвестує в техніку, в тому числі – обладнану елементами точного землеробства. Суть точного або «прецизійного» землеробства – у збереженні ресурсів і одночасному отриманні максимальної продуктивності з кожного гектара поля завдяки оптимізації сільськогосподарського виробництва та економії ресурсів. Це – єдиний шлях, яким можна досягти зниження використання добрив, засобів захисту рослин та насіння.

Західний Хаб МХП все більше діджиталізуються. У межах реалізації проєкту Digital Farming та масштабування технології точного землеробства на підприємствах оцифровують контури полів, проводять аудит ґрунтів та складають цифрові карти врожайності, застосовують супутниковий моніторинг транспортних засобів, диференційоване внесення засобів захисту рослин, добрив, за допомогою дистанційного зондування моніторять стан посівів. На зернозбиральних комбайнах встановлений програмний додаток Climate FieldView, а сівалки обладнані системою точного висіву від Precision Planting.

Віктор Корягін, директор Західного Хабу МХП:

– Незважаючи на всі складнощі, ми продовжуємо інвестувати у виробництво, впроваджувати інноваційні технології, піклуватись про екологію, розвивати громади, допомагати ЗСУ і демобілізованим військовослужбовцям. А щоб бути ще більш ефективними, ми об’єднали підприємства регіону у нову організаційно-управлінську форму – Західний Хаб. Вибудовування системи централізованого управління рослинницькими підприємствами дає змогу підвищувати показники виробництва, покращувати співпрацю та комунікацію між підприємствами, ще якісніше впроваджувати корпоративні проєкти. Це важливий крок у трансформації всього агронапряму МХП.

Західний Хаб МХП це:

4 виробничих підприємства

  • «Захід-Агро» – вирощування зернових та технічних культур у Львівській, Тернопільській і Івано-Франківській областях.
  • Філія «Рідний край» – вирощування зернових та технічних культур у Хмельницькій і Тернопільській областях; молочне скотарство, загальне поголів’я великої рогатої худоби – понад 3600 голів.
  • Філія «Перспектив» – вирощування зернових та технічних культур у Івано-Франківській і Тернопільській областях.
  • «МХП-Баффало»– вирощування та продаж великої рогатої худоби м’ясних порід (понад 5000 голів), вирощування зернових культур у Волинській області.

Більше 1 200 співробітників

  • Майже 100 000 га – загальний земельний банк в обробітку
  • Озима пшениця, озимий ріпак, кукурудза, соя – основні культури, які вирощує Західний Хаб МХП
  • Більше 200 одиниць власної самохідної с/г техніки – трактори, комбайни, оприскувачі
  • Більше 52 тисяч пайовиків передали Західному Хабу в оренду свої земельні ділянки
     

Вікторія Матвіюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин збив велосипедиста та втік з місця ДТП
Наступна новина У Луцьку на вулиці помер чоловік
Останні новини
Схожі новини