"Ми не повинні потрапляти в пастку до молокозаводів", - голова облради | Волинська обласна рада

"Ми не повинні потрапляти в пастку до молокозаводів", - голова облради | Волинська обласна рада

У Волинській обласній раді буде створено робочу групу, яка вивчатиме питання про сприяння особистим селянським   господарствам, які займаються  виробництвом і   молока. Про це повідомив голова обласної ради Ігор Палиця при обговоренні проекту Звернення Волинської обласної ради до голів районних рад, об’єднаних територіальних громад області, селищних і сільських голів щодо сприяння особистим селянським підсобним господарствам у сфері виробництва і заготівлі молока. 

Звернення спричинене тим, що  з  1 липня 2018 року діючий ДСТУ 3662-97 «Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі» буде замінений ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови», який спрямований на підвищення вимог до якості молока і врегулювання використання молока другого сорту тільки в певних цілях.

У зверненні до органів місцевого самоврядування депутати просять надати   інформацію до 01 березня 2018 року про:
- кількість населених пунктів;
- чисельність ВРХ;
- наявність спеціального холодильного обладнання;
- суб’єктів господарювання, які здійснюють заготівлю молока.

Очільник Волиньради Ігор Палиця закликав фахівців департаменту агропромисловго розвитку ОДА долучитися до роботи з депутатською групою. Голова профільної комісії Віталій Заремба зауважив, що питання вже обговорювали на спільному засіданні комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин з департаментом агропромислового розвитку ОДА та головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області. Він запевнив, що посадовці депаратаменту працюють над механізмом вирішення проблеми, яка наближається.

"Ми повинні не просто вишукати механізм та знайти бюджетне фінансування, а й детально вивчити технічну сторону питання. Ми не повинні потрапляти в пастку до молокозаводів, чекаючи де і коли вони поставлять холодильне обладнання, а мусимо створити умови для індивідуальних виробників, щоб вони були конкурентноспроможні", - додав голова облради.

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Змова птахівників: чи вдасться знизити ціни на курятину
Наступна новина Facebook найняв спостерігача за рейтингом Цукерберга. Він швидко звільнився
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні