«Ми почали читати Біблію у 3 місяці». Семирічна волинянка розповіла, як вивчає Слово Боже

«Ми почали читати Біблію у 3 місяці». Семирічна волинянка розповіла, як вивчає Слово Боже
Рената Кравчук

Семирічна Рената Кравчук із села Лище Луцького району почала вивчати Біблію, коли їй було менше року. За сім років дівчинка вивчила стільки біблійних історій, що батьки почали записувати їх на відео і виставляти у соцмережі. Завдяки інтернет-успіху, юну волинянку запросили на столичне розважальне шоу.

Про це розповіла мама дитини Ліза Кравчук, повідомляє Суспільне.

«Перша книжка була у мене Біблія, і це була улюблена моя книжка. Мама мені розказувала, що ми почали читати Біблію в 3 місяці, а в 2,5 року я вже читати вміла сама», – каже Рената Кравчук.

Різдвяні свята для сім’ї Кравчуків – ще один привід продовжити вивчення Біблії, зазначає Ліза Кравчук.

«Я виросла в такій сімї, де мама – диригент, тато – пастор церкви. І коли народилася моя доця, я подумала, що такого їй дати. Коли вона просто в 3 місяці ще лежала, тільки відкривала оченята, я починала їй читати щовечора. Спочатку вона ніяк не реагувала, а потім, у 9 місяців, вона коли гралась з іграшками, просто взяла чорно-білу Біблію і щось там дивилася, не кілька хвилин, а хвилин 40 це тривало. І я дуже дивувалась, що вона там дивиться», – пригадує мама дівчинки.

«Ми хочемо для Ренати, щоб це слово, яке вона читає, переросло в дію. Щоб вона використовувала Біблію на практиці. Хтось пише в заголовках: «вона вивчила всю Біблію». Ні, Біблію неможливо всю вивчити. Вона дуже багатогранна, і хочеться, щоб у майбутньому вона не просто це вчила, от наприклад, ми кажемо – ти вивчила цей віршик – любіть, пробачайте ближнього, а чому ти Моніці хочеш здачу дати? Тобто на практиці знати – це головна мета», – продовжує мама.

Другокласниця Рената ходить в музичну школу, співає у дитячому музичному колективі «Нотки», керівником якого є її мама. Дівчинка каже: серед улюблених занять переважає вивчення Слова Божого.

«Це Різдво – 2020-те, хоча в моєму житті воно лише 7-ме. Та все ж я не уявляю свого життя без Різдва. Ні, не без святкового столу, ялинки, подарунків чи традиційних страв. Я не уявляю своє життя без Ісуса, автора Різдва. Але розкажу не від себе, а так, як написано в Біблії. Так-от іменинник Ісус прийшов у цей світ не для того, щоб залишити людині гарне свято, бо тоді він би народився у палаці, а не в бідних ясла.

Іменинник Ісус прийшов цей світ щоб померти за наші гріхи і доказати свою велику любов. Ісус відрізняється від усіх іменинників, тому що він є вічним, він є Бог. І бачить нас не лише у дні свята, але кожного дня. І для нього найбільшим подарунком є те, коли люди роблять гарні вчинки щодня, діти шанують батьків щодня, батьки і родини виконують Слово Боже щодня. І якщо так буде, то народжений Ісус побачить з неба, що його прихід святкують серцем, а не тільки словами, то він пошле своє велике благословення на таких дітей, на таку родину, на таку країну», – роздумує дівчинка.

Читати також: Наймолодшому літературному блогеру – 7 років. Другокласник з Луцька встановив «книжковий» рекорд

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Ягодині» запрацював сканер для вантажівок, який допоможе викоренити корупцію, – прем'єр-міністр
Наступна новина У Луцьку тестують систему моніторингу маршруток і тролейбусів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні