«Ми - помічники і провідники у сфері розмитнення». Розмова з митним брокером WEST AUTO HUB

«Ми - помічники і провідники у сфері розмитнення». Розмова з митним брокером WEST AUTO HUB
Керівник відділу митних брокерів компанії WEST AUTO HUB Ірина Демяник

Купівля авто за кордоном у наш час – звична практика. Однак, якщо з вибором машини можна впоратись самостійно, то як доставити її в Україну і розмитнити, знають не всі. Тоді на допомогу приходять митні брокери. Про те, чим займаються такі фахівці та чи можна без них обійтись, розповідає керівник відділу митних брокерів компанії WEST AUTO HUB Ірина Демяник.

– Що саме роблять митні брокери?

– Брокери допомагають з оформленням документів на всіх етапах розмитнення автомобіля. Фактично ми – посередники між клієнтами і митницею. Звичайно, можна спробувати розмитнити автомобіль самостійно, але для оформлення електронної декларації потрібно мати спеціальне програмне забезпечення, таке як MD DECLARATION, QD PRO, також електронно-цифровий підпис. Пересічний громадянин не має доступу до цього і не знає усіх тонкощів оформлення документів. Тому брокер – це помічник і провідник людини у сфері розмитнення.

– На якому етапі потрібно звертатись до митного брокера?

– Варто звертатись до брокера тоді, коли хочете купити машину і визначились з маркою. Брокер розповість, які документи потрібні, визначає орієнтовну вартість розмитнення. Кожен автомобіль індивідуальний. Але, якщо узгодите усе наперед, у вас не буде жодних проблем.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Авто з Європи «під ключ» за 7 днів: як замовити вигідно?

– Від чого залежить вартість розмитнення? Її можна прогнозувати?

– Вартість визначається індивідуально для кожного транспортного засобу. Вона залежить від технічних характеристик, року виготовлення автомобіля. Чим він старший, тим дорожчим буде розмитнення. Вигідніше брати новіші автомобілі з екологічним стандартом Євро-5.

Для того, щоб дізнатись попередню вартість розмитнення, потрібно з’ясувати у продавця VIN-код, дату першої реєстрації і передати цю інформацію брокеру.

– Як знайти надійного брокера?

– Варто прислухатись до порад знайомих і друзів. Але на мою думку, з компанією працювати краще, ніж з окремим брокером. Це має бути команда професіоналів, обізнана у митному законодавстві, яка надасть якісну послугу.

– Розмитнення – це довгий процес?

– Як тільки ви перетнули кордон, в той же день можете заїхати у термінал і передати документи брокеру. Зазвичай розмитнити автомобіль можна за один день.

До фахівців компанії WEST AUTO HUB можна звернутись за телефоном: 0 800 21 20 30 або ж за адресою: Луцький район, село Струмівка, вулиця Рівненська, 74.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кинули вибухівку на подвір'я депутата облради Волині
Наступна новина У «Струмочку» залишився непроданим один збудований котедж. Встигніть купити
Останні новини
Схожі новини