«Ми познайомилися, коли йшли одне одному назустріч в окопах», – кохана полеглого на сході волинянина

«Ми познайомилися, коли йшли одне одному назустріч в окопах», – кохана полеглого на сході волинянина
Микола Сорочук

Волонтерка, кохана волинянина Миколи Сорочука, який загинув на сході від кулі снайпера, Ярина Чорногуз поділилася роздумами і спогадами про нього та про їхні стосунки.

Про це стало відомо з її допису у фейсбуці.

Нагадаємо, загинув військовий 22 січня 2020 року під час виконання бойових завдань на позиціях в межах взводного опорного пункту від кулі ворожого снайпера. Поховали бійця на Алеї слави на кладовищі в Гаразджі.

Текст допису Ярини Чорногуз:

«Двадцять другого січня 2020 року, за іронією – в День Соборності, моє життя поділилося на до і після. Про Миколу, «Красного», я писатиму багато. Ця людина, його доля, його вибір, його родина втілює все те, що в нас намагаються знищити. Все те, заради чого я сама пішла на цю війну і чому вирішила про неї писати. У ньому було все те, що я хочу оборонити в людині.

Зараз сиджу в домі поруч із його мамою, сестрою та її чоловіком, в його одязі. Думаю. Усі чоловіки, з ким мені доля посилала якісь стосунки та любов, є чудовими людьми, вдячна за кожного.

Але ось цей, тільки цей, був мій…

Про що я говорю, зрозуміють тільки ті, хто нас бачив разом. Великою мірою це через те, що ми обоє обрали шлях бути живою стіною зараз, у цій війні, яка йде зараз, від якої всі «втомилися». Через наші єдні цінності, погляди на світ і життя. Щось було в тому святе. Може, тому, що ми познайомилися, коли йшли одне одному назустріч в окопах, будучи по груди в нашій землі, яку він обороняв і оборонив своєю кров'ю. З ним я відчувала себе цілісною і сильною, як ніколи раніше не відчувала.

У мене залишилося багато Миколиних світлин, зроблених мною на дзеркалку, та одне відео, де він чистить АГС. Інше, яке записував він, де ми разом рубаємо дрова і він це смішно коментує в своїй трикстерській манері, але його не викладатиму, щоб не світити позиції.

Я ділитимуся цими фото. Вони зберігають цей його особливий погляд очей. Я дуже горда тим, що цей погляд адресований мені. Нас з'єднала і роз'єднала ця війна так само шалено, як ми з ним дивилися одне на одного. Зроблю все, щоби пам'ять про нього тривала, поки я жива».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Клієнт ніколи не буває колишнім». Секрети продажу від менеджерів «Інвестора»
Наступна новина У Луцькій міськраді дадуть стипендії 10 спортсменам
Останні новини
Схожі новини