«Ми втрачаємо цінності, за які стояв Майдан», - Володимир Бондар

«Ми втрачаємо цінності, за які стояв Майдан», - Володимир Бондар

Проблеми, які стали причиною Революції Гідності, сьогодні й далі актуальні, бо Україна «відходить від європейських цінностей» - вважає депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар.

Про це він заявив 21 листопада у коментарі «Першому».

«Безперечно, дату річниці Революції Гідності, як і її перебіг, пам’ятати повинні всі українці. Але так само важливо, аби люди пам’ятали і причини, що призвели до Революції! Частина з них актуальна й донині. Більше того, вектор зовнішньої політики, вектор цінностей, який визначався останні кілька років, сьогодні змінюється. І це мене хвилює» - пояснив Володимир Бондар.

«Ми відходимо від європейських цінностей певною мірою. Є вчинки представників нинішньої влади, які можна трактувати як такі, що ведуть до вдаваного порозуміння з агресором не ціною перемоги, а ціною втрати територій, втрати частини суверенітету. І втрати частини цінностей, за які стояв і боровся Майдан» - сказав депутат.

«Хоча у владі повинні розуміти, що це не той шлях, за який у 2013-14-му віддавали свої життя і здоров’я» - додав він.

«Ситуативна суспільна підтримка не завше збігається з державницькою позицією і вимогами патріотичних спільнот, спільнот, учасники яких становили кістяк Майдану, зупиняли агресора, підтримували та відроджували Збройні Сили. Влада має усвідомлювати свою відповідальність перед цими людьми. Мені здається в Україні достатньо демократичних механізмів для того, аби владі чути їхні думки і настрої. А відтак робити те, що відповідає цим думкам» - вважає Бондар.

«З іншого боку і відповідальна та патріотична частина українського суспільства повинна давати чіткий посил владі щодо реакції на кожне її суттєве рішення. Адже через ілюзії одних і відсторонене зловтішання інших ми втрачаємо час, далі й далі відкладаємо реальні зміни на краще, втілення тих самих європейських цінностей, за які стояв Майдан.- каже політик.

«Хочеться вірити, що це тимчасово. Що, зрештою всі, хто приймають ключові рішення в державі, повернуться до того курсу, який Україна обрала за останні 5 років» - резюмував Володимир Бондар.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку купити продукти, не виходячи з дому. Ми скористалися сервісом Smaco
Наступна новина Без особистого простору можна втратити своє Я. Чому важливо мати окремі кімнати
Останні новини
Схожі новини