«Ми знаємо, що робити та як», – головний медик Волині про коронавірус

«Ми знаємо, що робити та як», – головний медик Волині про коронавірус
Фото ілюстративне

Влада і медики запевняють, що на Волині проводяться усі необхідні превентивні заходи з недопущення потрапляння на територію області та країни в цілому вірусу COVID-19. На пунктах пропуску здійснюють температурні скринінги, підготовлені місця перебування людей у разі виявленими ознак захворювання, чергують карети швидкої допомоги, дві медичні бригади у Луцьку та Ковелі знаходяться у стані готовності для перевезення хворих.

Ці та інші профілактичні заходи недопущення поширення коронавірусу обговорили 26 лютого в ході засідання тимчасової протиепідеміологічної комісії під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Світлани Мишковець, повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

«Частіше мити руки, уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель, менше контактувати з живими тваринами та не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження і головне – НЕ ПАНІКУВАТИ. Адже в Україні не зафіксовано жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус, – наголосила на початку засідання Світлана Мишковець. – Ми усі повинні спрацювати на випередження, об'єднати зусилля та недопустити захворюваності наших громадян».

Чи готові медики?

Щодо готовності медичної галузі до викликів захворювання COVID-19 доповів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

За його словами, приймати людей із підозрою на коронавірус готові обласна інфекційна лікарня та деякі районні інфекційні відділення, також в обласному перинатальному центрі є спецпалати, в яких зможуть перебувати вагітні із підозрою на захворювання.

«Увесь медичний персонал має усі необхідні засоби захисту, ознайомлені з алгоритмом дій при виникненні загрози. Окрім цього, в Луцьку та Ковелі організовано дві бригади медиків для перевезення хворих. Лікарі цих швидких забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту: ізоляційними халатами або костюмами біозахисту, респіраторами класу захисту не нижче FFP2, захисними окулярами, рукавичками медичними нітриловими та масками медичними, – розповів Ігор Ващенюк. – Ми знаємо, що робити та як. Головне не піддаватися паніці. Окрім цього, сьогодні з 8.00 ранку на усіх митних постах в області чергують карети швидкої допомоги».

Читати також: На волинських пунктах пропуску вимірюватимуть температуру через коронавірус

Що роблять на кордоні?

Як розповіла представниця Волинської митниці Тетяна Кравець, з 25 лютого на волинських митних постах проводяться усі необхідні профілактичні процедури.

«Температурні скринінги проводяться у всіх, хто перетинає кордон на волинських митних постах. Митний пост «Ягодин» інфраструктурно розвинений, відтак є можливості проводити усі превентивні заходи в повному обсязі. На імпортній стороні є адмінприміщення, де передбачена окрема ізольована кімната з окремим входом та умивальником, де може перебувати людина, яка повернулася із закордону та у якої виявлено ознаки захворювання, вирішується питання про встановлення біотуалету», – розповіла Тетяна Кравець.

За її словами, залізничний пост «Ягодин» не є пасажирозавантаженним. Ходить там лише один потяг «Варшавський», робить технічну зупинку.

«Але на випадок виявлення підозрілих осіб черговий автомобіль перевезе хворих на «Ягодин» автомобільний, де є облаштована ізоляційна кімната. Відстань між пунктами пропуску 5-7 кілометрів», – запевнила посадовиця.

Митний пост «Устилуг» у порівнянні з «Ягодином» менш інфраструктурно розбудований, однак, каже Тетяна Кравець, там обладнано два вагончики прикордонників, які можуть бути використанні в разі потреби для тимчасової ізоляцій.

«Не повинні ми забувати й про білоруський кордон. На митному посту «Доманово» за потреби будуть розгорнуті ізолятори та проводитиметься температурний скринінг осіб з підозрою на захворювання», розповіла Тетяна Кравець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На відеокамери в Центральному парку Луцька просять 1,5 мільйона гривень
Наступна новина У Луцьку на іподромі хочуть збудувати спорткомплекс із 50-метровим басейном і готелем
Останні новини
Схожі новини