Михайло Імберовський: «Громада витрачає по 100 000 гривень на навчання одного учня»

Михайло Імберовський: «Громада витрачає по 100 000 гривень на навчання одного учня»

Дві школи в одному населеному пункті. Сенкевичівка - загальноосвітня школа 135 учнів наповнюваність 12,3 учня та загальноосвітня школа інтернат Волинської обласної ради 119 учнів, наповнюваність 10,8 учнів.

Обидві школи знаходяться у віданні управління освіти та науки облдержадміністраці. Не розумію бездіяльність виконавчих гілок влади району та області щодо ініціювання оптимізації зазначених закладів. Адже не може собі дозволити волинська громада витрачати по 100 000 грн. на навчання одного учня!... До прикладу волинські заклади профтехосвіти витрачають на одного учня в середньому 30 000 грн., адже вони донедавна не були «балувані» державним бюджетом, так, як установи комунальної власності!…

Потрібно було втручання обласної ради? Ну то вона йде назустріч, зареєстровано проект рішення про реорганізацію Сенкевичівської школи-інтернату і приєднання до такого ж закладу у місті Володимирі-Волинському. Думаю поступово і контингент немісцевих учнів буде переведено до Володимира, а матеріальна база лишиться місцевій громаді! От тільки не чутно щось з Горохова сигналів готовності до децентралізації. В районі не створено жодної ОТГ (не будемо рахувати декілька сільських рад, які разом з моїм колегою Андрієм Тураком об"єднались з Городищенською сільрадою і втікли до Луцького району). Принцип: «один район - одна громада» думаю не для такого потужного району як Горохівський, в якому налічується понад 40 сільських рад і є такі потужні віддавна селища Сенкевичівка, Мар’янівка і славне містечко Берестечко. А Сенкевичівка колись же була центром однойменного району, чому б не відновити тепер його в новому статусі?

Джерело


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Урочистість, мантії та вогняне шоу: ЛНТУ запрошує на вручення дипломів магістра
Наступна новина Оренда бордів: найкращі місця у Луцьку від Першого
Останні новини
Схожі новини