Михаїл пояснив, що чекає на священиків УПЦ МП, які перейдуть у нову церкву

Михаїл пояснив, що чекає на священиків УПЦ МП, які перейдуть у нову церкву
Фото: allwomens.ru

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл пояснив, що буде зі священиками УПЦ МП, які виявлять бажання приєднатися до нової церкви.

Про це він розповів у ефірі телеканалу «Аверс».

«Сподіваюсь на взаєморозуміння з священнослужителями УПЦ МП, а не розпалювання якоїсь ворожнечі. Храмів ніхто насильно захоплювати не буде, нічого такого з нашої сторони не буде. Можливо, буде щось відбуватися всередині громад, які сьогодні належать до російської церкви. Це вже питання внутрішнього життя парафії. Але точно не буде такого, що ми приїхали своєю делегацією, зайшли в храм, його захопили… Я до цього не закликаю і не бачу можливими такі дії», - наголосив Михаїл.

Читати також: Михаїл пояснив, які зміни чекають на прихожан нової церкви

«Я впевнений, що священики проявлять максимальну мудрість і вони почують голос та бажання людей. Нехай архієреї прийдуть цілими єпархіями, у нас взагалі не буде ніяких проблем, всі ж залишаються на своїх єпархіях, всі священики залишаються на своїх парафіях. Єдине що зміниться в їхньому житті - під час богослужінням будуть згадувати не патріарха Кирила, а предстоятеля Православної церкви України», - сказав владика.

Нагадаємо, під час об’єднавчого собору 13 грудня створили Православну церкву України і обрали її предстоятеля – Епіфанія. Кандидатом на посаду глави нової церкви був і митрополит Луцький і Волинський Михаїл, проте в останній момент він написав відмову.

Згодом Михаїл сказав, що його шантажували, змушуючи зняти свою кандидатуру. А патріарх Філарет заявив, що шантажу не було.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вихованцям Рожищенського притулку подарували телевізор і смаколиків. ФОТО
Наступна новина Що волиняни крадуть з магазинів напередодні свят. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні