Минуло три місяці, як у Луцьку ввели електронний квиток. Що змінилось

Минуло три місяці, як у Луцьку ввели електронний квиток. Що змінилось
Фото ілюстративне

У Луцькій міській раді підбивають підсумки запровадження електронного квитка на проїзд у міському громадському транспорті. Вважають, що цей крок має декілька переваг для міста.

Радник міського голови Ігор Поліщук назвав головні переваги запровадження безготівкового проїзду у своєму дописі у фейсбуці.

Зокрема:

- Після впровадження елекронної форми оплати доходи Луцького підприємства електротранспорту за рік збільшаться щонайменше на 8 млн грн у рік;

- сума коштів, яка відшкодовується з міського бюджету в якості коменсації пільгового проїзду, зменшиться майже вдвічі, адже реальна кількість пільговиків, яких перевозило підприємство, була значно завищеною; минулого року на ці видатки було витрачено з міського бюджету 72,5 млн грн, прогноз цього року – 38 млн грн;

- внаслідок впровадження безготівкової форми оплати проїзду, на КП «ЛПЕ» вивільнено більше 80 працівників, що дало можливість заощадити близько 7 млн грн з фонду заробітної плати підприємства.

- місто може зідйснювати об'єктивний та максимально детальний контроль за станом перевезень, обліком пасажирів, кількістю пільговиків; економічно необгрунтоване підвищення вартості проїзду буде неможливим, адже не буде підстав занижувати/завищувати показники, на основі яких здійснюються розрахунки;

- місту більше не потрібно оплачувати з міського бюджету, який наповняється за рахунок податків та платежів лучан, пільговий проїзд мешканців, які зареєстровані в інших територіальних одиницях (переважно в навколишніх селах та ОТГ); тепер їх пільговий проїзд будуть оплачувати бюджети тих громад, де вони зареєстровані, або ж самі пасажири;

- після максимального витіснення готівки та зведення її до критичного мінімуму, перевізники будуть змушені платити чесну офіційну заробітну плату, що призведе до наповнення міського бюджету за рахунок збільшення ПДФО;.

- перевізники мають можливість бачити об'єктивну інформацію щодо перевезень, які вони здійснюють, значно зменшити махінації з готівкою, а відповідно збільшити доходи та отримати інші вигоди від впровадження безготівкової форми оплати проїзду.

Читати також: У Луцьку жив і податки платив. Пенсіонер із села не може отримати пільговий квиток на проїзд у місті


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Донбасі – загострення. Двоє військових загинули, одинадцятеро постраждали
Наступна новина У районі на Волині представили нового керівника поліції
Останні новини
Схожі новини