Місцеві жителі повідомляють, що Сили оборони України зайшли до Херсона

Місцеві жителі повідомляють, що Сили оборони України зайшли до Херсона

Сили оборони України 11 листопада зайшли до міста Херсон, яке протягом тривалого часу залишалося під контролем окупантів.

Про це пише Громадське.

Це Громадському в коментарі підтвердили місцеві жителі Херсона, місцеві журналісти та джерело з-поміж влади Херсонської області.

Перед цим соцмережами поширилося фото із, як зазначається, Шуменського мікрорайону в Херсоні. На ньому видно, як люди зустрічають українських військових. Локацію підтвердило херсонське видання «Мост».

«Локація легко впізнавана — це перехрестя вулиць Лавреньова та Івана Богуна в Шуменському мікрорайоні», — пише «Мост».

Також з'явилося фото людей із прапорами України перед будівлею Херсонської обласної державної адміністрації.

Офіційно ні українська влада, ні Генштаб ЗСУ не повідомляли про вхід Сил оборони України до Херсона. Проте високопосадовці публікували низку натяків, що вказують на це.

Водночас Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що більше половини російських сил, які були дислоковані на правому березі, все ще там. Це сила, яка раніше оцінювалася у 20 000 осіб. Остання інформація, яка є в розвідки, що четверту тактичну військову базу перекинули на лівий берег. Решта військ досі там, воюють та ведуть бойові дії з метою прикриття виходу інших.

За словами представника воєнної розвідки України, окупанти відступають з другої лінії оборони, на яку їх відкинули українські сили на початку жовтня. Але вони вибудували лінію оборони навколо Херсона – і «час покаже», чи вирішать вони захищати місто.  

Тим часом заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський закликав усіх жителів Херсона та інших населених пунктів правобережної Херсонщини найближчими днями дотримуватися максимальної обережності, мінімізувати пересування містом, не торкатися будь-яких підозрілих предметів, зокрема кинутого транспорту й техніки окупантів.

«Не намагайтеся заходити до адміністративних будівель та місць колишньої дислокації окупантів, це може бути небезпечно», — написав він у телеграмі

російсько-окупаційні війська поступово захоплювали контроль над Херсонською областю із самого початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого. 1 березня розпочався штурм Херсона, і на початку березня Сили оборони України втратили контроль над обласним центром. Так, російські війська окупували практично всю територію області.

Захопивши Херсонщину, окупанти одразу намагалися запровадити там «рускій мір»: створили місцеві окупаційні «адміністрації», вводили в обіг рублі, викрадали проукраїнських політиків, активістів, журналістів тощо. Попри це, українці на Херсонщині виходили на протести проти окупації.

Наприкінці вересня росія заявила про анексію окупованих земель Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей за результатами незаконного псевдореферендуму. Однак ні Україна, ні світ не визнали цю анексію.

З огляду на успішний контрнаступ Сил оборони України російські війська змушені були відступити на лівий берег Дніпра. Попри це, у кремлі продовжують наполягати, що Херсонщина входить до складу рф.

Читайте також: Щоб підготувалися до зими: мешканцям Ізюму завезли допомогу від волинського міста. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому медзакладі для військових влаштували арттерапію
Наступна новина Додому з російського полону повертаються 45 воїнів
Останні новини
Схожі новини