Молодшим класам – за парти, старшим – змішану форму. У МОН вирішують, як далі вчитимуться школярі

Молодшим класам – за парти, старшим – змішану форму. У МОН вирішують, як далі вчитимуться школярі

У Міністерстві освіти і науки вивчають можливість повернення учнів молодших класів до повноформатного навчання, а учнів старшої школи – до змішаної форми за умови сприятливої санітарно-епідемічної ситуації. 

Про це повідомили у відомстві, посилаючись на очільника Сергія Шкарлета

«Вважаю, що принаймні молодші класи після завершення карантинних обмежень можуть повернутися до повноформатного навчання. Щодо старшої школи, то за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою», – цитують міністра.

Водночас він додав, що ухвалення остаточних рішень із цих питань не залежить від однієї особи – міністра освіти і науки або міністра охорони здоров’я. Обидва міністерства постійно комунікують. 

«Я цілком поділяю позицію та прислухаюся до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні. Саме тому МОН та МОЗ перебувають у постійній комунікації», – підкреслив Сергій Шкарлет. 

Він висловив сподівання, що найближчим часом статистика захворюваності на COVID-19 і спроможність медичної системи стримають епідемічні хвилі та діти поступово повернуться до звичного формату навчання.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає, що якщо молодші школярі повернуться до оффлайн-навчання вже з понеділка, 18 січня, це зведе нанівець мету посиленого карантину. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як правильно пірнати на Водохреще. Поради медиків
Наступна новина Захоплива зимова забава: у Хорлупах на Волині понад 20 санчат зв’язали в один «потяг» і гасали селом
Останні новини
Схожі новини