Молоко здорожчає, а волиняни можуть втратити заробіток. ВІДЕО

Молоко здорожчає, а волиняни можуть втратити заробіток. ВІДЕО

Лише за умови стерильності з 1 липня закуповуватимуть молоко переробні підприємства. А молоко другого сорту – тобто те, яке здебільшого селяни доять руками і зберігають у відрах, фабрики не використовуватимуть для виробництва сиру, сметани чи кефіру, – йдеться у сюжету IСTV

Адже лабораторні аналізи в кожному п’ятому літрі – показали проблеми із чистотою продукту. Однак саме  дрібні фермерські господарства забезпечують галузь на 80%.

Суворі вимоги до якості молока мали запровадити ще з нового року. Але відтермінували на 6 місяців. Щоб не залишити селян без заробітку. До того часу уряд пообіцяв виділити понад 100 млн гривень на підтримку дрібних господарств. Аби люди мали за що закупити доїльні апарати, тару та холодильники для зберігання. До прикладу, по 5 тис. гривень на корову даватимуть тим, хто тримає три і більше.

І лише тоді селяни матимуть шанс, що їхнє молоко хтось купить на переробку. Сьогодні худобу тримають 7 млн українців. Та якщо гроші від уряду – залишаться обіцянкою, то господарі побоюються, що худобу доведеться вирізати.

Якщо підтримка держави не запрацює, дефіцит вітчизняного може перекрити імпортне молоко. Та навіть і без цього вже навесні ціни на молочку зростуть на чверть. А десятки тисяч людей втратять і без того невеликий дохід.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вночі пограбували офіс «Луцькреклами»: шукали гроші
Наступна новина У мережі поскаржилися на роботу луцької «Біржі нерухомості»
Останні новини
Схожі новини