МОН рекомендує під час локдауну оголосити у школах канікули

МОН рекомендує під час локдауну оголосити у школах канікули
Фото ілюстративне

Міністерство освіти і науки рекомендує школам розглянути можливість оголосити канікули під час проведення карантинних обмежень з 8 до 24 січня.

Відповідний лист надісланий на адреси керівників місцевих департаментів освіти і науки, пише Освіта.ua.

У відомстві нагадують, що через посилення протиепідемічних заходів учням буде заборонено відвідувати школи у період з 8 до 24 січня 2021 року.

Окрім того, Міністерство просить вжити всіх можливих невідкладних заходів, спрямованих на належну організацію в цей період освітнього процесу в дистанційному форматі. Зокрема – за допомогою платформи «Всеукраїнська школа онлайн».

«Водночас Міністерство рекомендує розглянути можливість, за потреби, оголосити на цей час канікули із врахуванням положень частин 3 та 4 статті 10 закону «Про повну загальну середню освіту», – йдеться у листі.

Зокрема, у Міносвіти зазначають, що відповідно до закону «Про повну загальну середню освіту» освітній процес у школах має організовуватися в межах навчального року, що розпочинається 1 вересня, і триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

Також у МОН нагадали, що структуру і тривалість навчального року, тижня, дня, занять, а також форми організації освітнього процесу має визначати педагогічна рада школи в межах часу, передбаченого освітньою програмою.

«Крім того, згідно з Законом, тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів», – повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Нагадаємо, Кабмін оголосив локдаун в Україні з 8 по 24 січня включно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ТОП-10 найнебезпечніших доріг державного значення України – дві траси, що пролягають через Волинь
Наступна новина У Луцьку на Шота Руставелі в четвер не буде води. Перелік будинків
Останні новини
Схожі новини